Dilluns 23 de Maig de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Encamp posarà en servei un nou transport a la demanda

Encamp posarà en servei un nou transport a la demanda

• Avui s'ha publicat el concurs públic per fer la prova pilot durant l'any vinent mitjançant l'aplicació mòbil MOU_T_B de Feda Solucions • El servei funcionarà, inicialment, en una franja horària de 8 hores amb diferents horaris adaptats a dies festius i laborables i cobrirà tota la vila d'Encamp.
Encamp posarà en servei un nou transport a la demanda

El nou transport a la demanda funcionarà amb l'aplicació MOU_T_B

Encamp, 22 de desembre de 2021.- El Comú d'Encamp ha tret a concurs la posada en servei d'un nou transport públic a la demanda de manera que les persones que viuen a les zones menys cèntriques de la vila puguin desplaçar-se utilitzant un transport més sostenible i evitar l´ús del vehicle privat. El transport a la demanda, és una modalitat de transport que ja existeix al país i que està donant bons resultats per la seva flexibilitat, proximitat i per que s'adapta a les necessitats dels usuaris.

La cònsol major, Laura Mas, ha explicat que "sumem una nova iniciativa de sostenibilitat, en aquest cas en l'àmbit de la mobilitat" i a més a més "donem resposta a les necessitats de mobilitat de persones grans o joves que no tenen la possibilitat d'utilitzar el vehicle privat"

La cònsol major ha recordat que en el passat Consell d'Infants "ens vàrem comprometre a estudiar la proposta per incorporar un nou transport públic a la parròquia i per això és treu a concurs aquesta prova pilot per al 2022" i ha afegit que "esperem que moltes persones l'utilitzin i pugui consolidar-se".

El servei funcionarà en una franja horària de vuit hores al dia, amb horaris adaptats segons els dies laborables (de 7.30 h a 9.30h , de les 13 h a les 15 h i de les 17 h a les 21h ) i els caps de setmana i festius (de 10 h a 13 h i de 16 h a 21 h).

La iniciativa comunal preveu que es pugui posar en funcionament a principis del 2022, i que cobreixi tota la vila d'Encamp. El plec preveu cinc zones operatives: centre, Vila, Valira Nova i la Bartra, els Cortals fins a les Pardines i les Bons.

Els usuaris podran comprar el bitllet directament al bus, o bé utilitzar la plataforma Mou_T_B, creada per FEDA Solucions. El preu el fixarà el comú i hi haurà la possibilitat de realitzar abonaments.

La previsió és que el  vehicle tingui una capacitat màxima d'entre 7 i 14 places.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200