Dilluns 19 de Abril de 2021
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Encamp destina 9,1 milions d'euros a inversions per al 2021

Encamp destina 9,1 milions d'euros a inversions per al 2021

· El Consell de Comú d'avui ha aprovat avui el pressupost per al proper any amb un import de 31,9 milions d'euros amb el vot favorable de la majoria i d'Agrupament Encampadà. · S'ha aprovat també una modificació del reglament d'accés motoritzat al medi natural per comptabilitzar les activitats al medi i la protecció de l'entorn natural
Encamp destina 9,1 milions d'euros a inversions per al 2021

Consell de Comú 23 de desembre de 2020

Encamp, 23 de desembre de 2020.- La sessió d'avui del Consell de Comú ha aprovat el pressupost per al 2021 de 31,9 milions d'euros, amb una previsió de 9,1 milions d'euros per a inversions, entre les quals destaca el nou parc d'Encamp, el carrer Sant Jordi del Pas de la Casa, el concurs d'idees per l'entorn del Llac d'Engolasters, l'arranjament de voravies, entre les quals les del Mirador i el carrer del Pedral, arranjaments i millores als equipaments esportius, així com accions incloses en el pla de reactivació econòmica.

El pressuposat contempla també la modificació de la cessió econòmica per a la construcció d'habitatges de lloguer i la possibilitat d'ampliar la partida d'ajudes socials, si és necessari. S'hi ha inclòs també, en la mesura que la pandèmia ho permeti, els recursos per a les contractacions de les activitats culturals i esportives, per donar suport als clubs i associacions de la parròquia.

En paraules de la cònsol major, Laura Mas, "és un pressupost realista adequat als moments actuals", i ha afegit "La pandèmia demana uns pressupostos sensibles amb l'actual situació i uns pressupostos amb inversió pública. I aquest pressupost compleix aquests dos objectius"

El pressupost es redueix en un 4,38% respecte al 2020. S'ajusta també a la baixa en un -9,69%, la despesa financera. En referència a l'aplicació de les transferències de govern, es veuen fortament reduïdes, conseqüència de la previsió de reducció del PIB en un -10,30%. Els 9 milions previstos es destinaran, el 70,4% a inversions, i el 29,6% a despesa corrent. L'actual pressupost preveu, en el tancament de l'exercici, un endeutament del 59,69%, molt per sota del 200 del límit legal, però que dona capacitat al Comú per realitzar les inversions necessàries en el moment actual.

El pressupost i el marc pressupostari ha estat aprovat amb els vots a favor de la majoria i d'Agrupament Encampadà i el vot contrari del PS+independents.

Presentació Pressupost 2021. Resum executiu

Modificació del reglament d'accés motoritzat al medi

El Comú ha aprovat també una modificació del reglament d'accés motoritzat al medi natural i rural del 2013, amb l'objectiu de preservar l'entorn natural i alhora ordenar i compatibilitzar les diferents activitats que s'hi poden realitzar. Es manté la limitació de l'accés motoritzat, en camins de menys de 2,5 m d'ample, a les motos de trial i s'ha inclòs la possibilitat de realitzar entrenaments professionals, en zones determinades. Pensant també amb la voluntat de desenvolupar el cicloturisme, especialment la BTT, s'ha adaptat l'ordinació, regulant també l'accés rodat no motoritzat, per fer-ho compatible amb altres activitats al medi i evitar molèsties i garantir la seguretat de tots els usuaris. S'incorpora també la regulació de les fiances i assegurances per a respondre en cas de danys al medi.

Aquesta modificació ha estat aprovada amb els vots a favor de la majoria i d'Agrupament Encampadà i l'abstenció del PS+Independents

El consell de Comú  ha tractat altres punts, com l'aprovació de les ordinacions tributàries i els preus públics per al 2021 i adjudicacions per a la millora d'equipaments esportius comunals.

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200