Dilluns 23 de Maig de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Encamp celebra el Consell d'Infants amb un munt de propostes sobre la taula

Encamp celebra el Consell d'Infants amb un munt de propostes sobre la taula

Camins escolars a Encamp, el manteniment de les instal·lacions, la construcció d'una pista de 3x3 a Encamp o d'un nou skate park i un parc al Pas de la Casa, han estat algunes de les propostes presentades pels representants escolars.

Aquest matí la sala del Consell d'Encamp ha acollit el Consell d'Infants, amb representants de tots els sistemes educatius de primària d'Encamp i del Pas de la Casa. La sessió d'avui ha servit perquè els representants de cadascuna de les escoles fessin arribar al Comú d'Encamp les diferents propostes treballades des dels centres.

Entre les demandes dels escolars, el tema que s'ha repetit més ha estat la remodelació o construcció de les zones d'oci que ells utilitzen, com els parcs o els 'skate parks'. En aquesta línia, l'escola andorrana d'Encamp ha demanat una zona on poder practicar 'parkour'. El cònsol major ha respost que des de l'administració s'estudiaria la proposta. Els mateixos joves han demanat atraccions per a persones amb mobilitat reduïda per al Prat Gran, ensenyant al cònsol imatges d'estructures que el comú podria comprar, idea que ha estat recollida favorablement pels representants comunals.

També han demanat un parc per a infants d'entre 9 i 14 anys al Pas de la Casa, ja que el que tenen és per a més petits, i han proposat la zona del bullidor per construir-lo. Un espai que no podrà fer-se'n ús perquè actualment hi ha un aparcament en concessió, però Torres els ha advertit que ja estan treballant en el tema, i que tenen previst col·locar-lo a l'altra banda del riu, en costat francès. Per això el comú està en converses amb el Maire de Porta per establir un conveni de col·laboració. El mateix conveni que servirà per construir un 'skate park', tal com també han demanat. El comú ja està determinant de quina manera serà la infraestructura amb l'associació de Skateboard d'Encamp-Andorra, que, com h avançat el conseller de Joventut i Esports, Xavier Fernández, compatarà amb un pressupost de 50.000 per poder construir-lo de cara a la tardor.

També han aparegut propostes relacionades amb la mobilitat, que des del comú s'han recollit i es portaran a la Taula Transversal de Mobilitat, que haurà de prendre la decisió de fer-les o no. L'escola andorrana d'Encamp ha proposat fer camins escolars, diferenciats per colors en funció del centre educatiu, mentre que l'escola francesa d'Encamp ha demanat la instal·lació de semàfors amb so per a persones amb ceguera o deficiència visual als passos de vianants, sobretot de les cruïlles de les Bons i del Tirader. També la construcció d'una vorera a la zona de Vila, una proposta que el cònsol major ha descartat perquè considera que la millor solució és fer ús dels camins alternatius per arribar al poble, així com la recol·locació d'un fanal al carrer de la Canadilla.

Un altre dels temes que els preocupen és el manteniment de les zones on acostumen a jugar. Així, han denunciat el mal estat de l''skate park' d'Encamp, amb claus sortints que "ens han estripat els pantalons", dels lavabos del Prat Gran, que a més no poden fer-ne ús a l'hivern perquè estan tancats, els grafitis no professionals que malmeten el mobiliari o les "caques de gossos" que tots es troben al llarg de la parròquia. El cònsol ha dit que revisaran totes les demandes de manteniment, i el conseller Fernández ha comentat que ja hi ha instruccions donades, així com una partida pressupostària recuperada, per poder solucionar les deficiències esmentades a l'"skate park". Els infants d'Encamp sí que comptaran, en canvi, amb un camp 3x3 de bàsquet que se situarà al parc del Prat Gran.

Els alumnes de les escoles andorrana i francesa del Pas de la Casa, que han fet la presentació conjunta, s'han queixat de la pudor d'alcohol i la brutícia que es troben als matins quan la nit anterior s'han organitzat esdeveniments a la sala de festes durant la temporada d'hivern. Els alumnes dels centres s'han trobat amb una resposta favorable per part del comú, que els han informat de la proposta de canviar l'ordinació comunal i destinar aquest espai a usos socials i educatius de les escoles i associacions del poble.

Jordi Torres ha volgut felicitar als participants per la quantitat de propostes presentades i pel compromís que han demostrat. Uns joves que han gaudit de l'experiència perquè han pogut proposar coses per millorar la parròquia i que estaran a l'aguait de si el comú compleix el que ha promès.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200