Dissabte 25 de Juny de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Encamp acull amb satisfacció el compromís del copríncep de reprendre els treballs de millora de la carretera d’accés al Pas de la Casa

Encamp acull amb satisfacció el compromís del copríncep de reprendre els treballs de millora de la carretera d’accés al Pas de la Casa

Hollande ha indicat que es treballarà conjuntament per fer realitat el 'collège'

El Comú d’Encamp ha acollit amb satisfacció el compromís del president de la República francesa i copríncep d’Andorra, François Hollande, de reprendre els treballs de millora de la carretera d’accés al Pas de la Casa i treballar conjuntament per fer realitat la construcció del collège a la parròquia.

El copríncep francès ha visitat aquest divendres el Comú d’Encamp en el marc del seu viatge institucional a Andorra. L’acte, que ha comptat amb la presència de les autoritats de la parròquia així com dels excònsols, ha permès que el cònsol major, Jordi Mas, transmetés la preocupació per la problemàtica de l'accés al Pas de la Casa. Mas li ha recordat que la connexió d'Andorra amb França per la població encampadana fa que les accions que duu a terme el país veí siguin determinants. En aquest sentit, els contactes són permanents entre ambdós governs i amb la prefectura de l'Arieja per intentar trobar solucions. Malgrat que s'ha treballat en la implementació de proteccions per les allaus, Mas ha indicat que fins que no hi hagi una inversió en infraestructures per posar túnels artificials on hi ha allaus no es tindrà garantida la circulació. Hollande ha expressat el seu compromís per millorar la carretera d’accés al Principat a més d’indicar que la bona connexió entre els dos països afavorirà a ambdós territoris. El copríncep ha assenyalat que tots els turistes que visiten Andorra són potencials turistes de França si es fa realment viable aquesta carretera.

Un altre tema que Mas ha consultat al copríncep és la situació del collège previst a la parròquia i que està aturat. Hollande ha indicat que es treballarà conjuntament per fer realitat aquesta infraestructura i ha posat en relleu la importància de l’educació dels més joves.

Durant la trobada a l’edifici comunal, Hollande ha pogut saludar les diverses autoritats de la parròquia, ha signat el llibre d’or del Comú, ha fet entrega de dos presents i ha rebut un regal de l’administració d’Encamp. El copríncep ha estat rebut per nombrosos ciutadans encampadans que han pogut saludar-lo i intercanviar unes quantes paraules amb el president de la República francesa.

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200