Dissabte 28 de Maig de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Els infants de la parròquia exposen al Comú una vintena de propostes de millora

Els infants de la parròquia exposen al Comú una vintena de propostes de millora

Els infants de primera ensenyança de l’escola del Pas de la Casa i Encamp dels dos sistemes educatius han participat aquest dijous al matí a la primera sessió del Consell d’Infants
Els infants de la parròquia exposen al Comú una vintena de propostes de millora

Un moment de la sessió del Consell d'Infants

Els portaveus de l’escola andorrana d’Encamp i el Pas de la Casa i la francesa d’Encamp han posat sobre la taula, durant la primera sessió del Consell d’Infants, una vintena de propostes per millorar la parròquia.  Els escolars han suggerit propostes de l’àmbit de medi ambient, oci, esportiu i urbanisme.

Els representants de l’escola francesa d’Encamp han consensuat que els hi agradaria que el Comú instal·les una tirolina al parc del Prat Gran i també que es renovessin les estructures per als més menuts. En aquest sentit, el cònsol major, Jordi Torres, ha exposat que aquesta proposta es tirarà endavant i a més es col·locaran llits elàstics en breu.

Els infants també s’han mostrat preocupats perquè els lavabos públics del Prat Gran sovint estan tancats. Torres ha manifestat que estaran més a sobre perquè no sigui així. Seguint amb el tema de conscienciar sobre els comportaments incívics, els infants han indicat que troben que hi ha poques papereres. El cònsol ha respost indicant que actualment n’hi ha unes 200, però que estudiaran si en algunes zones en calen més. De fet, Torres ha fet una reflexió, ja que els infants s’han mostrat molt preocupats per als actes vandàlics. Per aquest motiu, “ens satisfà que sigueu tan conscients d’aquestes accions perquè és una bona senyal per al futur de la nostra parròquia”.

A més, els escolars d’Encamp també han proposat que durant les festes que s’organitzen a la parròquia es preparin més activitats per a nens i nenes d’entre 10 i 14 anys. El conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernàndez, ha demanat als infants que posin exemples d’activitats que els hi agradaria. En el seu torn, han proposat fer tallers de manualitats o fins i tot fer un túnel del terror.

Pel que fa al Pas de la Casa, els portaveus de l’escola andorrana del Pas de la Casa han proposat l’opció d’instal·lar una sala de cinema a la sala de conferències del Centre Esportiu. Jordi Torres ha manifestat que ja han mantingut converses amb els cinemes illa Carlemany i que volen arribar a un acord per redactar un conveni perquè algunes projeccions es puguin fer al poble del Pas de la Casa de forma gratuïta i el Comú assumeixi el cost. Torres ha explicat que la idea és que almenys se’n faci una cada quinze dies. Aquesta proposta s’intentarà que es pugui iniciar a partir del curs vinent.

Els escolars del Pas de la Casa també han indicat que seria interessant traslladar per raons de seguretat el Skate Park i el camp de futbol. El motiu és perquè des de fa un any la carretera que es troba al mig d’aquestes dues zones ha passat a ser una carretera general. El cònsol els ha assegurat que sí que canviaran la ubicació del camp de futbol i es reemplaçarà a la zona del bullidor. Pel que fa a l’skate, “de moment no està contemplat, però sí que s’arranjaran els desperfectes”, ha indicat Torres.

En la posterior roda de premsa, Diego Rodríguez, alumne de l’escola andorrana d’Encamp, ha explicat que “ha estat molt divertit fer les propostes, quan les vam redactar estàvem molt contents. És un honor estar aquí amb altres infants i treballar per millorar la nostra parròquia”.  El tema de la tirolina i els llits elàstics és una de les idees que més m’ha agradat, segona ha explicat Diego. A més, la col·locació de noves papereres també ho ha valorat molt positivament. La seva companya, Clàudia Masschelein, ha comentat que s’agraeix que des del Comú es pugui veure el punt de vista dels infants.

Una de les alumnes de l’escola andorrana del Pas de la Casa, Michelle Charria, s’ha mostrat molt agraïda perquè s’hagi acceptat la proposta de cinema al Pas de la Casa. Finalment Diogo Joel de Jesús, alumne de l’escola andorrana del Pas de la Casa, ha destacat que ha estat molt divertit poder exposar les propostes davant del cònsol i ha agraït que se’ls hagi escoltat per tal de millorar la nostra parròquia.

Els alumnes també s’han preocupat per altres temes com la il·luminació d’alguns carrers, la ubicació d’alguns punts de recollida de residus, la campanya de sensibilització dels excrements de gos i el bus comunal de les zones més apartades del centre, entre d’altres.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200