Divendres 1 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Els cònsols demanen seguir treballant pel “consens” en les competències i transferències

Els cònsols demanen seguir treballant pel “consens” en les competències i transferències

Els representants de les set parròquies s’han trobat aquest dimarts a Encamp en la reunió periòdica

Els cònsols de les set parròquies s’han trobat aquest dimarts a Encamp en la reunió periòdica. Entre els temes de la trobada ha destacat la voluntat de seguir negociant per aconseguir el consens en les qüestions de competències i transferències deixant de banda la proposta del Govern.

Tal com han reiterat el cònsol d’Encamp, Jordi Mas, i el seu homòleg d’Ordino, Ventura Espot, els informes dels quals disposen indiquen que la proposta del Govern va més enllà d’una simple modificació de competències ja que afecta el sistema institucional del país i suposaria la implementació d’un nou model. En aquest sentit, els cònsols indiquen que el canvi de sistema hauria d’anar lligat a una reforma constitucional.

Així, els cònsols han assenyalat que l’escenari plantejat és doble. D’una banda, si el Govern vol tirar endavant el canvi de model s’hauria d’encetar un debat polític més ampli que es reculli en quelcom més que una modificació de la Llei de competències. Mas ha afegit que per fer aquest canvi caldria que s’inclogués en el programa electoral en unes eleccions.

El camí alternatiu i que defensen els cònsols és recuperar la documentació treballada inicialment i entregada al ministre de Presidència, en què es determinaven els serveis i competències de cada administració i s’identificaven les duplicitats. Amb aquest document es podria tornar a iniciar la negociació per tal d’aconseguir un consens.

La reunió de cònsols també ha servit per valorar l’entrada a tràmit de la proposició de llei de modificació de la llei de patrimoni cultural d’Andorra, la proposta de la concessionària de recollida selectiva de vidres, el projecte del Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal Andorra 2014 i envasos lleugers, així com diverses presentacions com la realitzada per la Federació Special Olympics Andorra.

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200