Diumenge 27 de Novembre de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Els comuns llancen una campanya d’informació i sensibilització sobre la processionària

Els comuns llancen una campanya d’informació i sensibilització sobre la processionària

Coincidint amb l’època d’aparició de l’eruga de la processionària del pi, els set comuns han editat un tríptic per informar la població sobre la possible afectació en persones i animals d’aquest insecte propi dels ecosistemes forestals

Els comuns treballen de forma conjunta en la gestió forestal i cada temporada es fan varis controls i tractaments per al control de la població de processionària, per tal que l’afectació sigui menor.

Tot i això, el cicle biològic d’aquest insecte fa que cada any, durant la primavera, hi hagi l’època de màxim risc, ja que és quan l’eruga de processionària baixa dels arbres, abans de convertir-se en papallona. Els pèls urticants de les erugues, quan es mouen, s’alliberen a l’atmosfera. Si entren en contacte amb persones o animals, poden causar irritació a la pell i als ulls. Per això es recomana no entrar als boscos afectats els dies de molt vent.

Cal tenir molta cura que els gossos, o altres animals de companyia, no ensumin o ingereixin les erugues, ja que pot ser molt perillós, provocant fins i tot la mort. També és perillós pel bestiar i per tant cal eliminar les erugues de les zones de pastura.

El més important és que en cas d’irritació en persones o animals s’acudeixi ràpidament al metge o veterinari per evitar possibles complicacions.

Els set comuns busquen la màxima efectivitat en els tractaments contra aquesta plaga que afecta la massa forestal i que té uns efectes negatius a nivell social: a les persones afecta en forma d’urticària però és molt més perillós per gossos, cavalls i altres animals, a més del greuge paisatgístic que comporta.

Durant aquests mesos es recomana no apropar-se a les zones boscoses amb pins afectats.

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200