Diumenge 20 de Setembre de 2020
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Els Comuns col·laboraran econòmicament amb el govern per pal·liar les conseqüències del cessament de l'activitat degut a la crisi sanitària

Els Comuns col·laboraran econòmicament amb el govern per pal·liar les conseqüències del cessament de l'activitat degut a la crisi sanitària

S'està valorant l'import de les aportacions de cada Comú, la forma i el moment idoni per dur-les a terme conjuntament amb el Govern
Els Comuns col·laboraran econòmicament amb el govern per pal·liar les conseqüències del cessament de l'activitat  degut a la crisi sanitària

Trobada dels Cònsols amb el Cap de Govern. Gener 2020. FOTO: SFG/Govern

Els set comuns col·laboraran econòmicament amb el Govern per finançar el paquet de mesures excepcionals que el Govern ha impulsat, a través de la llei òmnibus, per pal·liar les conseqüències del cessament de l'activitat degut a la crisi sanitària.

Els Cònsols de les set parròquies estan en contacte permanent per analitzar les diferents mesures i propostes per fer front a la crisi sanitària, i actualment estan valorant amb els equips d'intervenció de cada Comú l'abast econòmic d'aquesta mesura de col·laboració amb el Govern.

Cada Comú està estudiant l'import de l'aportació a realitzar i es decidirà conjuntament amb Govern el moment i el mecanisme d'aportació, tenint en compte la realitat de cada Comú.

El pressupost del Govern es tensarà a nivell de país per poder fer front al paquet de mesures incloses en la llei aprovada per unanimitat, ahir, per tots els grups parlamentaris del Consell General, i per tant la col·laboració econòmica dels Comuns permetrà que aquestes mesures puguin tenir un major abast a nivell de país.

Les mesures econòmiques previstes en la llei són en matèria laboral, en matèria de seguretat social, en relació amb el sector financer i en matèria fiscal i tributària i han de permetre pal·liar, en la mesura del possible, els primers efectes que la situació de crisi sanitària provoca sobre les persones i sobre les empreses, en base als principis de solidaritat i de coresponsabilitat.

Els Comuns, en l'exercici de les seves competències, tenen un rol essencial a jugar en la resolució de la crisi econòmica i social que derivarà de l'actual situació d'emergència sanitària. No defugiran la seva responsabilitat davant dels severs reptes als que s'acara el nostre país.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200