Dilluns 4 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El PIJ d’Encamp impulsa "La Llançadora" per donar a conèixer joves artistes de la parròquia

El PIJ d’Encamp impulsa "La Llançadora" per donar a conèixer joves artistes de la parròquia

El Punt d’Informació Juvenil d’Encamp (PIJ) ha creat "La Llançadora", un projecte que vol ser una plataforma d’exhibició per impulsar i donar a conèixer l’obra artística dels creadors més joves d’Andorra.

El Punt d’Informació Juvenil d’Encamp (PIJ) ha creat La Llançadora, un projecte que vol ser una plataforma d’exhibició per impulsar i donar a conèixer l’obra artística dels creadors més joves d’Andorra, sigui quina sigui la seva disciplina: pintura, dibuix, grafit, fotografia, música, ball o escultura. La perspectiva és esdevenir una iniciativa anual perquè els adolescents interessats en la cultura puguin participar-hi de manera activa, a més de facilitar-los el primer contacte amb aquest món.

El primer treball de la La Llançadora s’inaugurarà el proper 9 de maig amb l’obra pictòrica Llegendes a llapis de la jove artista encampadana Iris Bruning basada en el llibre Nou Llegendes de la filòloga Carli Bastida. La mostra pretén difondre una part del patrimoni immaterial del país a través de la visió d’una jove de la parròquia. És la primera vegada que Andorra recull en una exposició la interpretació personal d’una artista tan jove.

Les obres de Bruning, dibuixades a llapis amb un estil net i detallista, posen a l’abast de tots els usuaris un coneixement més profund de les llegendes del Principat. A més, per situar els visitants, les peces van acompanyades de l’extracte principal del text que ha servit a l’artista per elaborar la il·lustració.

L’exposició es podrà veure des del 9 de maig i fins al 14 de juny a la sala polivalent del PIJ, i comptarà amb un espai de documentació perquè el visitant  pugui conèixer d’altres publicacions relacionades i on els més petits podran desenvolupar la seva creativitat pintant les imatges de l’artista, fent dibuixos per plasmar la seva visió o redactant una versió personal de les llegendes.

Fomentar la col·laboració

El projecte de La Llançadora també busca fomentar la col·laboració fent participar altres agents culturals en la iniciativa perquè s’ajudin entre ells. Així, especialistes en diferents matèries assessoren els joves a l’hora de dur a terme la seva obra.

En aquest sentit, el comissariat de la primera exposició ha estat desenvolupat per la historiadora de l’Art Meri Blanco, que ha portat a terme l’aspecte conceptual de la mostra i ha acompanyat l'Iris Bruning en el desenvolupament del treball guiant-la i aconsellant-la.

Biografia de l’artista

Iris Bruning és una jove encampadana de 15 anys aficionada al dibuix des de ben petita. Va assistir a classes al Centre Cultural La Valireta d’Encamp i compagina la seva afició per l’art amb la guitarra. La seva obra té molt de fantasia, però també hi ha il·lustracions més realistes. Per conèixer millor la trajectòria artística de Bruning, a l’apartat final de l’exposició els visitants podran veure els diferents projectes artístics que ha anat desenvolupant en els últims anys.

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200