Dissabte 28 de Maig de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El manual funcional dels treballadors del comú, el tall a la RN22 i l'execució del pressupost del primer trimestre centren la sessió del Consell del comú d'Encamp.

El manual funcional dels treballadors del comú, el tall a la RN22 i l'execució del pressupost del primer trimestre centren la sessió del Consell del comú d'Encamp.

El consell de comú ha aprovat l'execució del pressupost del primer trimestre del 2019, amb un superàvit de 741.440,35 euros

El comú d'Encamp ha aprovat, durant la sessió ordinària del Consell de Comú, el manual funcional i l'estructura organitzativa de la corporació. El programa, que assenta les bases d'una estructura de personal competitiva, capacita el comú per assumir els nous reptes que se li presentin durant els pròxims anys. El text ha estat aprovat per assentiment per tots els consellers de comú.

El nou organigrama defineix una estructura, concreta les missions i les funcions de cadascun dels departaments, així com una gestió eficient dels recursos humans. A més, s'estructuren i es clarifiquen les unitats organitzatives, la denominació d'alguns llocs de treball i els coneixements bàsics necessaris de català i d'idiomes, d'ofimàtica i altres habilitats requerides per a cada plaça.

El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha explicat que el nou organigrama preveu mantenir l'estabilitat de la plantilla existent, permetent consolidar uns 50 llocs de treball eventuals i obrint les portes a la promoció interna. A més, ha afirmat que es potenciarà el talent i les oportunitats de formació continuada i de reciclatge professional. Torres ha afegit que la introducció del nou organigrama "no voldrà dir un augment de despesa de funcionament, però sí que donarà més seguretat i tranquil·litat als treballadors eventuals".

Per la seva banda, el conseller comunal del Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I), Joan Sans, ha destacat el document realitzat i convida a traslladar-lo a "la reunió de cònsols perquè aquest exercici del nostre comú és molt necessari a totes les administracions per adequar els nivells a tots els llocs de treball". La consellera comunal de Liberals+Independents (L'A+I), Maribel Lafoz, ha afirmat que el perfil i la descripció dels llocs de treball "tenen una vigència d'uns cinc anys" i que la finalitat és "exclusivament adaptar la professionalitat de l'administració pública a les necessitats del ciutadà d'avui dia".

Pel que fa a la situació del Pas de la Casa, que s'ha vist afectat pel tancament de l'RN-22 per una esllavissada, el cònsol major d'Encamp ha anunciat que la corporació ajudarà els comerços i restaurants afectats pel tancament de la via a través de subvencions en els impostos de radicació, higiene i medi ambient i dels preus públics de les terrasses i l'exposició dels productes. Jordi Torres ha afirmat que el percentatge s'analitzarà en funció de la durada del tancament i que tindrà efecte retroactiu. A més, Jordi Torres també ha emplaçat el futur Govern a "reprendre" els estudis d'una desviació per carretera a la zona de la Solana per analitzar la seva viabilitat perquè d'aquesta manera "tindríem dues rutes" per accedir al Pas de la Casa, i la desviació de la Solana "estaria en territori andorrà", cosa que permetria "gestionar millor" una eventual afectació a la carretera.

El conseller de L'A+I, Jordi Troguet, ha destacat la "fragilitat del país amb dues entrades" mentre que Joan Sans, ha comentat que "cal fer una reflexió molt important que implica aplicar mesures amb la finalitat de tenir més capacitat de reacció en futures eventualitats".

D'altra banda, el consell de comú d'Encamp ha aprovat l'execució del pressupost del primer trimestre del 2019, amb un superàvit de 741.440,35 euros. Jordi Torres ha destacat que malgrat que enguany les despreses "seran més importants per les obres ja començades i que es troben a ple rendiment", es preveu reduir l'endeutament per sota del 50%, onze punts per sota respecte al tancament pressupostari del 2018.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200