Dissabte 28 de Maig de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El Govern, els Comuns, i l’ACA signen un conveni de col·laboració per implantar la bicicleta elèctrica a Andorra

El Govern, els Comuns, i l’ACA signen un conveni de col·laboració per implantar la bicicleta elèctrica a Andorra

Els comuns, el Govern i l'Automòbil Club d'Andorra han refermat aquest dijous la seva voluntat d'implementar la bicicleta elèctrica amb la signatura del conveni de col·laboració entre les tres parts per impulsar aquest mitjà de transport.
El Govern, els Comuns, i l’ACA signen un conveni de col·laboració per implantar la bicicleta elèctrica a Andorra

Imatge: Govern d'Andorra

Tal com ja s'havia avançat, de cara a l'any que ve es treurà el concurs per a la concessió del servei i de manera immediata ja començaran els treballs per definir les característiques tècniques d'aquest concurs, per determinar, entre altres, quants punts de recàrrega s'han d'instal·lar o com es fa el desplegament del servei. El que sí que és clar, tal com ha posat en relleu la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, és que aquest servei es vol dur a terme "en coherència" amb el transport públic i amb la voluntat que arribi a totes les parròquies. 

De manera paral·lela a la implantació d'aquest servei, que recollirà el relleu de la prova pilot que van fer FEDA i l'empresa Pedaland, es continuarà construïnt carrils bici a la xarxa viària del país. En aquest sentit, el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha reiterat la voluntat que hi hagi carril bici en sentit "ascendent a la CG1 i la CG2" i ha recordat que tots els trams de carretera que es liciten ja intenten incorporar aquest carril. Els comuns, ha afegit Torres, també hi treballen i així Andorra la Vella el preveu a l'avinguda d'Enclar i a la de Tarragona; a la Massana ja està fet pel centre urbà i en direcció a Arinsal i als trams d'Ordino que el Govern ha tret a concurs ja s'ha "pensat en el carril bici". Calvó ha manifestat que caldrà tenir en compte que els trajectes siguin "els òptims" i així, que el servei de bicicleta elèctrica passarà pel centre urbà i que caldrà connectar les valls centrals amb Sant Julià. Veu també relativament senzilla la connexió entre la Massana i Ordino, assenyalant que potser la més complicada serà la de les valls centrals amb Encamp i Canillo.

La signatura del conveni entre les tres parts s'ha fet coincidint amb el Dia mundial sense cotxes i a través d'aquest acte s'ha volgut plasmar, segons s'ha posat en relleu, la "voluntat" d'impulsar una mobilitat sostenible.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200