Dilluns 19 de Abril de 2021
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / "El general minvant" de Josep Vilaplana Martínez és el relat guanyador del XI Premi de Narrativa fantàstica i de terror d'Encamp

"El general minvant" de Josep Vilaplana Martínez és el relat guanyador del XI Premi de Narrativa fantàstica i de terror d'Encamp

· Anna Plana Casas amb "Alícia i Malícia" i Joel Andrés Wang "El portal màgic, s'enduen els primers premis de les categories joves i infantil · Els relats guanyadors estan disponibles al web del comú i s'editaran en un llibre tal i com s'ha fet enguany dels premiats del 2014 al 2019

Encamp, 22 de desembre de 2020:- L'onze premi de narrativa fantàstica i de terror ja ha entregat els guardons a les 9 persones guanyadores de les tres categories participants, tot i fer-se a porta tancada i sense públic a la biblioteca d'Encamp, un dels membres del jurat, Àlex Puig, va poder felicitar a tots els guanaydors.

 

Enguany han participat 96 relats d'una extensa temàtica entre el terror i el gènere fantàstic. El jurat ha destacat el nivell dels participants, i en la categoria juvenil ha fet palès que han detectat una clara influencia de les series de televisió i de les plataformes digitals, i el fet de presentar contes  en grup ja que en alguna ocasió algun dels contes han estat escrits per més d'un autor.

La categoria adults, es consolida amb la participació d'autors amb més experiència, i que habitualment, estant relacionats amb el mon de la literatura.

Enguany a tots els participants s'ha regalat un llibre amb els contes guanyadors de les edicions del 2014 al 2019 amb il·lustracions del dibuixant andorrà Xavi Casals.

Els premiats han estat:

CATEGORIA INFANTIL

El jurat ha valorat especialment la inclusió d'alguns elements espontanis, els bons acabaments dels contes i també la gran imaginació.

PRIMER PREMI. "El portal màgic" . Joel Andrés Wang

SEGON PREMI. "La llegenda del mussol del bosc". Pol Bescós Monner

TERCER PREMI. "Un llibre per descobrir". Isabel Montoro Iglesias

En el portal màgic apareixen elements de gran valor com la descripció d’un vampir humanitzat i fora dels tòpics, la presencia important dels avis a la vida dels nens en un conte que ens porta a un altre món anterior al nostre, el segon premiat és un conte ecològic que defensa l’ús controlat de l’explotació dels recursos naturals i el tercer relat premiat tracta d’una aventura a l'Amazones que acaba endinsant-se en un lloc imaginari ple de gel.

 

CATEGORIA JOVES

El jurat destaca una gran millora en aquesta categoria respecte a altres edicions, hem trobat contes molt ben treballats , pensats i elaborats. Cal dir que predominen els relats al voltant de les desaparicions i també de fets imaginaris i violents que tenen lloc en molts casos en els boscos andorrans.

 

PRIMER PREMI. "Alícia i Malícia". Anna Plana Casas

SEGON PREMI. "Dos minuts i quaranta-set segons". Marc Salinas Pons

TERCER PREMI. "Direcció a l'infern". Inés Codina Martínez i Abril García Badía.

La temàtica és absolutament diversa i va des del desdoblament de la personalitat en el primer relat el que crea un clima d’angoixa ben aconseguit, passant per un relat futurista en el segon premi que ens planteja el pànic de quedar-nos sense gravetat al planeta terra i que tots no som igual i a les terceres classificades hem destacat un bucle que ens endinsa dins un internat molt ben descrit i ambientat.

 

CATEGORIA ADULTS

El jurat destaca un nivell alt de relats, amb molt bones idees i gran varietat temàtica. Ha estat una tria difícil. Molts dels relats amb alguna modificació mereixerien estar en el podi. Segons el jurat “Els aspirants han de confiar més en el seu talent i la potencialitat dels seus relats i els animem a jugar amb els relats per a voltes fer-los menys emfàtics, en definitiva anar més al gra estalviant algunes redundàncies”.

 

PRIMER PREMI. "El general minvant". Josep Vilaplana i Martínez.

SEGON PREMI. "Males bèsties" . Laura Casanovas Borrell

TERCER PREMI. "La poma de caramel" Pablo Quiñones Zúñiga

El jurat ha estat format pels escriptors andorrans Iñaki Rubio, Àlex Puig i Núria Gras.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200