Dissabte 16 de Gener de 2021
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El Consell de Comú aprova una modificació de l'ordinació de tinença d'animals per endurir les sancions als propietaris incívics

El Consell de Comú aprova una modificació de l'ordinació de tinença d'animals per endurir les sancions als propietaris incívics

· S'ha presentat l'execució pressupostària del tercer trimestre fortament condicionada per l'ajornament dels impostos i les ajudes atorgades al sector econòmic
El Consell de Comú aprova una modificació de l'ordinació de tinença d'animals per endurir les sancions als propietaris incívics

Consell de Comú telemàtic del mes de desembre

Encamp, 10 de desembre de 2020.- El Consell de Comú ha aprovat amb el suport de tots els consellers una modificació de l'ordinació de tinença d'animals de companyia amb l'objectiu principal d'endurir les sancions als propietaris incívics. La cònsol major, Laura Mas, ha anunciat que es contractarà dos agents de civisme que conjuntament amb els banders i els agents de circulació cobriran els set dies de la setmana, per fer complir la nova normativa, en els horaris més freqüents per treure a passejar els animals. La nova ordinació també incrementa els preus de les sancions, l'establiment d'una multa de 150 euros per la primera sanció i de 300 euros en cas de reincidents. "Aquest és el primer pas" perquè pugui "conviure tothom de forma cívica", ha explicat Laura Mas, esperant una millora notable pel 2021, quan es vol treballar perquè també es pugui controlar per videovigilància.

Durant la sessió de consell de comú celebrada aquest dijous també s'ha aprovat la memòria relativa a l'execució del pressupost del tercer trimestre. Les despeses han disminuït més del 8% respecte a l'any anterior, amb 1,7 milions menys i s'han liquidat prop de 18 milions d'euros. Quant als ingressos, també han caigut més d'un 9%, el que correspon a gairebé 1,7 milions i el total ingressat és més de 16,5 milions d'euros. El resultat pressupostari provisional presenta un dèficit d'1,4 milions d'euros, el que representa una millora del 6,1% respecte al 2019, i la ràtio d'endeutament es troba al 58%.

Josefina Rodríguez, consellera d'Administració i finances ha destacat que aquesta reducció dels ingressos és degut a les mesures adoptades pel comú per fer front a la Covid-19 i "ajudar a les empreses en la facturació de l'impost de radicació i la taxa d'higiene, amb l'objectiu de mantenir llocs de treball". També ha destacat que l'aturada de l'activitat ha revertit negativament els ingressos provinents de les escoles bressol, els aparcaments o del centre esportiu, i ha remarcat que caldrà esperar a la liquidació per poder valorar l'impacte real.

D'altra banda, en la sessió s'ha aprovat el nomenament de la nova Directora de Turisme i Promoció Econòmica, Montserrat Coronas, i la reestructuració del Departament d'Infraestructures i Manteniment amb el nomenament de Cerni Areny com a nou director.

El Consell de Comú ha aprovat l'adjudicació de les obres de l'aparcament de les Bons que inclourà també una zona infantil.

Els cònsols han informat que abans de final d'any es repartirà un butlletí informatiu a les cases, donat que per motius de la pandèmia no es podran dur a terme, de moment, les reunions de poble a les que s'havien compromès per rendir comptes de la feina feta davant la ciutadania, en paraules del cònsol menor  Jean Michel Rascagnères, "la reunió de poble serà "a casa" dels veïns i veïnes fent-los arribar aquest document informatiu per informar-los de la feina feta durant el 2020"

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200