Dissabte 4 de Juliol de 2020
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El Comú d’Encamp modifica la cessió econòmica per incentivar la construcció d’habitatges de lloguer

El Comú d’Encamp modifica la cessió econòmica per incentivar la construcció d’habitatges de lloguer

La junta de govern ha acordat portar aquest punt al Consell de Comú d’aquest pròxim dijous
El Comú d’Encamp modifica la cessió econòmica per incentivar la construcció d’habitatges de lloguer

Foto aèrea d'Encamp

 

El Comú d’Encamp aprovarà dijous una ordinació, per fomentar la construcció d’habitatges plurifamiliars destinats exclusivament a lloguer residencial permanent, que reduirà  la cessió econòmica obligatòria al 5%.
Amb aquesta iniciativa el Comú vol donar resposta a les preocupacions dels ciutadans relatives a l’accés a l’habitatge de lloguer tot incentivant la construcció de nous habitatges amb la característica de ser destinats al lloguer residencial per a famílies.
Actualment el Pla d’Ordenament i Urbanisme de la parròquia preveu una cessió econòmica del 10% i amb l’ordinació que s’aprovarà es reduirà al 50%. L’ordinació el que fa es instrumentalitzar un ajut del 50% que es liquidarà en el mateix moment de satisfer l’import corresponent a la cessió econòmica, aplicant el descompte simultàniament.
L’ordinació preveu també els mecanismes per evitar canvis en el futur i que aquests habitatges siguin destinats a una altre ús, ja que els beneficiaris de l’ajut haurien de restituir l’import subvencionat incrementat amb els interessos corresponents.
Laura Mas, cònsol major d’Encamp, ha explicat “aquesta és una de les propostes que l’actual majoria portàvem al programa per tal de posar les facilitats necessàries des de l’administració comunal per resoldre una part del problema de l’accés a l’habitatge que tenim al país” Laura Mas ha afegit que “tot i que Encamp no és la parròquia més afectada pel preu de la vivenda, es detecta la necessitat d’incrementar el parc d’habitatges de lloguer” i per tant amb aquesta mesura el que fem és “generar un incentiu perquè el cost de la construcció d’habitatge plurifamiliar de lloguer  permanent sigui mes baix i més atractiu
Encamp, 15 de juny de 2020

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200