Dimecres 29 de Juny de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El Comú d’Encamp invertirà 660.000 euros en obres per millorar i embellir la parròquia

El Comú d’Encamp invertirà 660.000 euros en obres per millorar i embellir la parròquia

La Llei de funció pública es va debatre durant la sessió

A la sessió ordinària de Consell de Comú d’aquest dijous es van posar diferents temes sobre la taula com els recursos humans, l’aprovació d’una modificació de l’ordinació comunal per afegir la figura de director, es va debatre sobre els àmbits d’aplicació de la nova Llei de funció pública i es va dur a terme la ratificació d’un acord de la comissió de gestió de la vall de Madriu-Perafita-Claror.

Ja entrats a la roda de premsa posterior a la sessió ordinària, el cònsol major, Jordi Torres, va explicar que la comissió d’obres ja començava a anar a “velocitat de creuer” i, a continuació ho va exemplificar dient que s’havien adjudicat 660.000 euros per invertir en obres de millora i embelliment a la parròquia.

Les obres de l’itinerari cultural del passeig de Mojácar centra gran part de l’import total de les obres a la parròquia, ja que l’embelliment de la segona fase d’aquesta zona suposarà un cost de 483.544,83 euros. En total es preveuen quatre fases, i en un primer moment començaran amb les obres de la fase II, que implica el tram que està comprès entre el pont de les Escoles i l’Hotel Pere d’Urg. La pròxima fase està previst que es liciti a principi de l’any vinent, segons ha anunciat Torres. Un altre projecte important és l’aparcament provisional de la zona de Prada de Moles. Els treballs d’arranjament se situen sobre els 120.000 euros i aquest espai pretén donar resposta a la necessitat d’aparcament de la zona esportiva així com també a la zona d’habitatges més propera a l’aparcament.

A més, durant la sessió ordinària, els membres de la majoria ja van anunciar que molt aviat es posarà en marxa la targeta moneder per accedir als aparcaments comunals. De moment es podrà aparcar amb l’E-Parq a l’aparcament comunal dels Arínsols, Complex, Terres Primeres de Baix, Sant Miquel i Prat de l’Areny. Els usuaris es podran beneficiar d’una reducció d’un 50% en els preus de les fraccions horàries i la primera hora serà gratuïta.

A banda, el Comú invertirà 44.000 euros en la separativa d’aigües pluvials i residuals al tram del carrer Ciutat Pubilla de la Sardana, 12.000 euros per construir el vial d’accés a l’edifici de Sud Ràdio, que acollirà el Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (CRAMEA) i a banda el Comú iniciarà les obres de manteniment de les voravies del centre de la parròquia.

A més, amb la voluntat de mantenir una parròquia neta es comprarà un camió de baldeig. En aquest sentit, Torres ja ha avançat que caldrà fer una campanya de conscienciació atès que si el poble vol una parròquia neta primer cal que tothom posi de la seva part.

Tanmateix, durant la roda de premsa, Torres va anunciar que Encamp es convertirà en una ciutat per a la infància ja que s’ha aprovat el reglament del consell dels infants.

De la seva banda, en la seva intervenció durant la roda de premsa, els consellers de PS+Independents, Joan Sans i Pere Marsenyach, van defensar el que ja havien dit durant la sessió de Comú, fent referència a la seva posició envers la Llei de la funció pública coincidint amb el dia en què s’aprovava una modificació de l’ordinació comunal, i segons la qual, els funcionaris del Comú passen a ser agents de l’administració de caràcter indefinit.

En aquest sentit, Sans va defensar que esperen que es facin uns canvis en aquesta Llei i va lamentar que després d’uns mesos esperant resposta per part de la majoria, no ha rebut ‘feedback’ i per aquest motiu ho recollien en el Consell de Comú. D’altra banda, Sans va remarcar que van fer un gran treball de col·laboració en el procés del canvi de l’ordinació pel que fa al canvi del directors. Els consellers de Liberals+Independents, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, es van afegir a aquesta denúncia. Tot i així, Lafoz va defensar que estan treballant conjuntament majoria i minoria i estan contents amb els resultats. En aquesta línia, el cònsol va exposar que ja ho estan analitzant els juristes del Comú, de fet ara s’està a l’espera d’una segona opinió i va afegir que “si l’oposició té raó ho modificarem, sinó continuarem fent-ho així”.

Pel que fa al tema de recursos humans, l’oposició es va mostrar reticent en algunes accions que s’estan emprenent però des de la majoria es va exposar que s’està a l’espera de rebre l’organigrama de Casa Comuna. Torres va destacar que esperen tenir-lo enllestit abans d’acabar l’any. De la seva banda, la consellera de Liberals+Independents, Maribel Lafoz, no es va voler tornar a posicionar pel que fa referència als recursos humans però va assegurar que dóna un vot de confiança a la majoria i quan es presenti l’organigrama ja es pronunciaran.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200