Diumenge 3 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El Comú d’Encamp i el Govern acorden mesures per evitar els accidents amb animals al port d’Envalira

El Comú d’Encamp i el Govern acorden mesures per evitar els accidents amb animals al port d’Envalira

El Govern i el Comú d’Encamp han acordat implantar les mesures necessàries per evitar els accidents amb animals al port d’Envalira. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, s’han reunit amb el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres Arauz, i han determinat que abans de la primavera es reforci la senyalització, es millorin els tancats de Grau Roig i es modifiquin els arrestos de la Taba perquè quan s’arrendi sigui amb la condició que es tanqui la zona i que hi hagi un guarda.

En vista de la problemàtica detectada durant aquest estiu, amb un seguit d’accidents que han tingut lloc al port d’Envalira, on els cotxes han topat amb vaques que es trobaven a la carretera, una de les accions previstes és la millora de la senyalització. El Govern, des del Ministeri d’Ordenament Territorial, es farà càrrec de la instal·lació d’aquests nous senyals. Seran panells lluminosos que indicaran perill per vaques, i se n’instal·laran uns cinc a la zona afectada.

Pel que fa als tancats del Port d’Envalira i de Grau Roig, actualment ja n’hi ha, però cal millorar-los de manera que un cop oberts els portells tornin a tancar-se sols i no quedin oberts, que és el que ha passat en alguna ocasió i pel que els animals han pogut creuar la carretera. La millora d’aquests portells serà a càrrec del Comú d’Encamp.

D’altra banda, el Comú també s’ha compromès a modificar els arrestos de la Taba de manera que quan s’arrendin els cortons propers a nuclis urbans i carreteres principals, es faci amb la condició que el llogater es faci càrrec del tancament i de tenir un guarda.

Els ministres i el cònsol han considerat que aquestes mesures haurien d’ajudar a evitar els accidents al port d’Envalira causats per animals, però en tot cas s’han compromès a revisar la seva eficàcia i proposar noves mesures si aquestes no fossin suficients.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200