Divendres 4 de Desembre de 2020
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El Comú d’Encamp i Casa Areny acorden els termes per a la finalització del contracte d’arrendament de l’espai del Prat Gran

El Comú d’Encamp i Casa Areny acorden els termes per a la finalització del contracte d’arrendament de l’espai del Prat Gran

Els terrenys que durant els darrers 23 anys han acollit instal·lacions de lleure i edificis de serveis, deixaran de ser d’utilitat pública després que el comú n’hagi declinat la compra. La parròquia conserva la fracció de terreny corresponent a la cessió obligatòria que marca la normativa urbanística i guanya també una nova superfície de terreny en aquest indret, cedida de forma voluntària per la propietat.

El Comú d’Encamp i Casa Areny SL, propietat dels terrenys que acullen el parc del Prat Gran, han tancat un acord per procedir al trasllat de les instal·lacions i equipaments d’aquest espai després que la corporació hagi comunicat que declina tirar endavant la proposta de compra, al constatar que no comptava amb el suport que requereix una operació d’aquesta importància.

Durant la reunió informativa que es va convocar el passat mes de setembre per plantejar les opcions de futur destinades a preservar una de les zones verdes més grans de la parròquia, el cònsol major va exposar les negociacions que s’estaven portant a terme des del 2011, i amb una major implicació des del 2017 -quan la propietat ja va traslladar al comú la decisió de no llogar més els terrenys-, amb la finalitat d’assolir un acord per tal de possibilitar que la corporació pogués adquirir les parcel·les que l’integren i es pogués així, garantir la continuïtat del Parc del Prat Gran.

Un cop traslladada la decisió a la propietat, el comú ja treballa per buscar els terrenys que permetran reubicar els serveis i les instal·lacions existents, amb l’objectiu de garantir la continuïtat dels mateixos en altres espais de la parròquia. La intenció és buscar espais que permetin preservar al màxim els paràmetres d’accessibilitat i de proximitat que permetia el parc actual, de manera que el trasllat alteri el menys possible els hàbits dels ciutadans i ciutadanes d’Encamp.

Paral·lelament, i en compliment d’allò que preveu la normativa urbanística, però també gràcies a la voluntat convinguda entre les dues parts, Casa Areny SL ha cedit al Comú d’Encamp una part important del Prat Gran d’Areny, agrupant en aquesta zona el deure de cessió obligatòria. En aquest sentit, destaquem que, a part d’aquesta cessió obligatòria, Casa Areny SL, de la seva pròpia voluntat i gratuïtament, també ha cedit al comú una important superfície de terreny en aquest mateix lloc, la qual cosa s’ha fet amb la voluntat de facilitar al Comú d’Encamp l’obtenció d’una part molt important de sòl amb destinació a equipaments, parcs i jardins en una zona molt cèntrica del poble.

Per tot plegat, el comú agraeix a Casa Areny SL haver prioritzat l’acord de compra a la corporació comunal amb la finalitat que els terrenys mantinguessin l’ús públic que han tingut durant els darrers 23 anys, i especialment el període de temps que s’ha destinat per a l’assoliment de l’acord econòmic que, finalment, no s’ha pogut tirar endavant. Tanmateix, agraïm la seva predisposició per poder realitzar un trasllat de forma ordenada i poc traumàtica.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200