Diumenge 26 de Maig de 2019
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El comú d’Encamp fa balanç del desenvolupament del Carnaval i en destaca l’elevada participació

El comú d’Encamp fa balanç del desenvolupament del Carnaval i en destaca l’elevada participació

El comú d’Encamp ha fet balanç d’un Carnaval 2019 caracteritzat per l’elevada participació als actes tradicionals que enguany han fet un salt qualitatiu pel que fa a representacions com ‘El judici dels contrabandistes’ o el Ball de l’Óssa. El programa d’activitats que impulsa i organitza la Comissió de Festes d’Encamp, amb la col·laboració del comú, ha estat marcat pel nivell i qualitat de les orquestres i grups que han amenitzat les nits de la festa.
El comú d’Encamp fa balanç del  desenvolupament del Carnaval i en destaca l’elevada participació

El cònsol major, Jordi Torres, i Àlex Arnó, durant la roda de premsa d'aquest dijous.

El cònsol major, Jordi Torres, i l’adjunt a la direcció de Cultura, Àlex Arnó, han fet un balanç positiu del conjunt d’actes que s’han desenvolupat durant aquests dies i han valorat de forma molt positiva el gran treball desenvolupat per la comissió organitzadora amb la finalitat de mantenir una celebració que és un referent entre tots els carnavals a Andorra.

El responsable de Cultura, ha explicat que el comú fa un esforç de dotació d’efectius en els àmbits dels serveis de neteja de la via pública i d’agents del Servei de Circulació durant aquests dies, d’una banda, extremant la vigilància durant les nits per reduir al màxim els aldarulls i, de l’altra, per intensificar la recollida de residus al carrer que es registra durant aquests dies d’elevada afluència amb motiu del Carnaval. A aquests dispositius, s’hi afegeix la vigilància del Servei de Policia i la seguretat privada contractada per als espectacles de nit.

Malgrat aquest esforç, tant Jordi Torres com Àlex Arnó, han reconegut que s’han tornat a produir episodis puntuals d’aldarulls derivats per comportaments incívics de joves i que aquests s’han produït fora de l’àmbit dels espectacles nocturns programats, on no s’ha registrat cap incidència.  S’ha constatat que els aldarulls registrats s’han produït a l’entorn de les concentracions nocturnes a la via pública, conegudes com a botellón, un fenòmen que es podrà abordar amb molta més efectivitat amb la imminent entrada en vigor de la nova Llei de Seguretat Pública.

Durant la roda de premsa, el cònsol major, Jordi Torres, s’ha referit als àudios amb contingut misogin i discriminatori que s’han difós a través de les xarxes socials durant els darrers dies, expressant el seu rebuig i condemna, sense pal·liatius. Jordi Torres ha reiterat el compromís del comú en la lluita contra la violència masclista i les llibertats que la perpetuen i ha assegurat  que ‘aquestes paraules són un acte de violència que no podem permetre sota cap concepte perquè parlem de drets humans’.

El cònsol ha advertit que la lluita  contra aquests comportaments és un repte col·lectiu que va més enllà dels recursos i polítiques públiques que es puguin fer des de les institucions.

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200