Dissabte 25 de Juny de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El comú d'Encamp aprova els nous criteris per homogeneïtzar el funcionament i l'estètica de les terrasses

El comú d'Encamp aprova els nous criteris per homogeneïtzar el funcionament i l'estètica de les terrasses

Un altre dels projectes que rebrà un impuls important com a conseqüència dels acords assolits durant el consell de comú és el de la Ruta dels Orris.

El comú d'Encamp ha aprovat la nova ordinació per a la instal·lació de terrasses amb l'objectiu d'estandarditzar i homogeneïtzar la normativa, la tipologia i els elements estètics d'aquest tipus d'espais. L'objectiu és imprimir un model propi que s'associï a la identitat de parròquia. La nova ordinació de terrasses va rebre el suport de tots els grups durant la sessió ordinària del consell de comú que es va celebrar aquest dijous a la tarda.

L'aprovació de la nova ordinació va acompanyada de la producció d'un llibret informatiu que recull, d'una forma molt visual i entenedora, els elements principals dels aspectes administratius, de tramitació així com requeriments de l'espai, la tipologia de les terrasses i els paràmetres estètics.

El consell de comú d'aquest mes de juny també ha donat llum verda a la compra i distribució d'ampolles per a la neteja de les miccions dels gossos. Amb aquesta acció, el comú pretén conscienciar els propietaris de la necessitat de contribuir a mantenir els paràmetres d'higiene i de salubritat als carrers. El comú pretén vincular l'entrega gratuïta de les ampolles a la posada en marxa del cens d'ADN caní i entregarà gratuïtament les ampolles als propietaris que inscriguin els seus gossos al cens.

Un altre dels projectes que rebrà un impuls important com a conseqüència dels acords assolits durant el consell de comú és el de la Ruta dels Orris. Després de la signatura, l'abril passat, del conveni amb el Govern per impulsar el seu desenvolupament i donar continuïtat als treballs arqueològics, el comú va aprovar noves partides per a la contractació dels serveis d'assessorament (11.730 euros) i per a la realització de treballs extraordinaris associats al projecte global (9.920 euros).

El cònsol major, Jordi Torres, es va mostrar satisfet per l'evolució del projecte i va avançar que enguany s'estrenarà una ruta específica dels Orris a iniciativa del centre d'interpretació de Cal Pal que comptarà amb guies especialitzats en aquesta matèria. Torres també va explicar que s'està treballant per enllestir el plec de bases per adjudicar la senyalització de la ruta.

Altres aspectes que van generar debat en el si de la sessió va ser la proposta d'ubicació d'un aeroport a Grau Roig presentada fa pocs dies per la Cambra de Comerç d'Andorra. Tots els grups van coincidir que cal conèixer a fons els detalls del projecte així com els informes preceptius sobre l'impacte que la infraestructura podria tenir a diferents nivells. Així, mentre els consellers del PS+Independents, d'entrada no veuen amb bons ulls l'emplaçament, des de LdA+Independents consideren que tenir un aeroport dins el territori nacional és una qüestió de sobirania i que cal buscar un emplaçament per acollir-lo.

Durant la sessió del consell de comú també es va aprovar, amb l'abstenció de LdA+Independents, la modificació dels límits cadastrals derivats de l'acord per a la modificació de la frontera francoandorrana segellat l'any 2012 pels governs francès i andorrà. Aquesta modificació suposa la pèrdua de 200.000 metres quadrats del total de 84 quilòmetres quadrats de superfície que té la parròquia i té una afectació directa amb el sector de la Solana d'Andorra, en terrenys que formen part de la concessió de Saetde. Amb tot, la zona afectada no forma part del domini esquiable i es redueix a un 1% de superfície afectada.

Comparteix
arxivat sota: ,

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200