Dilluns 23 de Maig de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El comú aprova una inversió d'11,3 M € per Encamp i el Pas de la Casa en un pressupost de 35 M €

El comú aprova una inversió d'11,3 M € per Encamp i el Pas de la Casa en un pressupost de 35 M €

· L'últim consell de comú de l'any ha aprovat l'adjudicació de les obres del nou parc de l'Ossa i l'ampliació del Complex Esportiu · S'ha acordat la congelació d'impostos per a l'any 2022, i només l'actualització de l'IPC en preus públic i taxes
El comú aprova una inversió d'11,3 M € per Encamp i el Pas de la Casa en un pressupost de 35 M €

Aprovació del pressupost durant el Consell de Comú

Encamp, 23 de desembre de 2021.- El Comú d'Encamp ha aprovat avui el pressupost per al 2022 amb un import de 35.004.228,67 € amb els vots a favor de la majoria i d'Agrupament Encampadà i el vot en contra del PS+Independents. El pressupost preveu una inversió d'11, 3 milions, un 23,36% més que l'any 2021 i una xifra que suposa el 32% del pressupost. Entre les inversions previstes destaca el nou parc de l'Ossa, que inclou tres edificis de serveis (Àrea de Jovent, Llaç d'animació, servei de circulació, un bar) un nou aparcament i el soterrament d'un carrer al centre de la vila. Les inversions inclouen també l'ampliació del Complex Esportiu, la segona fase del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa, el pla de Reforma i Manteniment de voravies 2022 o l'embelliment del nucli tradicional del Tremat, entre altres.

La cònsol major, Laura Mas, ha assegurat que "les inversions previstes en aquest pressupost determinaran en positiu el futur d'Encamp i del Pas de la Casa" i ha explicat que les inversions previstes suposen "importants transformacions urbanes per aconseguir una parròquia amb més qualitat de vida i millors serveis".

La cònsol major també s'ha referit a que "el Comú d'Encamp té la capacitat financera suficient per afrontar aquests nous projectes" i per això ha explicat que "la previsió d'increment de l'endeutament ronda els 4,8 milions d'euros per poder realitzar aquestes inversions necessàries".

Des de l'inici del mandat, el Comú ha invertit aproximadament uns 16 milions d'euros que en paraules de la consol major "ens han permès millorar els serveis comunals", com per exemple una nova llar d'infants al Pas de la Casa, la remodelació de les avingudes i la zona de Sant Miquel o cinc nous aparcaments, entre altres, que s'han finançat amb els ingressos i només un préstec a llarg termini, que segueix situant l'endeutament entre els més baixos de tots els comuns, al voltant del 70% d'un màxim del 200%. L'increment de la despesa financera, es situa al voltant de l'1%.

Podeu consultar el resum executiu del pressupost 2022 AQUÍ

 

El nou parc de l'Ossa d'Encamp, molt més que un parc de lleure

El nou parc de l'Ossa serà una realitat a partir del 2023 després que el Consell de Comú d'avui hagi adjudicat les obres d'execució del que serà la nova zona de lleure, tres edificis de serveis, un d'ells per a infants i joves, un nou aparcament cobert i el soterrament del carrer de la Molina  per un import de 8.362.043,32 €, milions d'euros, a l'empresa Promocions i obres gec, SA que ha obtingut la màxima puntuació al concurs públic.

El concurs d'idees que va inspirar aquest projecte, avalat posteriorment per una votació popular i un jurat, ha inclòs les propostes dels diferents grups i departaments comunals i ha esdevingut conjunt d'elements: el parc de lleure per un costat, més tres edificis de serveis, un aparcament, un nou vial,... La cònsol major ha celebrat que "aquest era un projecte que tots portàvem al programa i per tant, celebro que tiri endavant"

Laura Mas ha afegit que "invertirem prop de 8 milions d'euros per transformar el centre d'Encamp i no només per fer un parc". El projecte ha estat votat a favor pels consellers de la majoria i la consellera d'Agrupament Encampadà i en contra pels consellers de PS+Independents.

S'adjudiquen les obres de l'ampliació del Complex Esportiu

Entre els projectes d'inversió previstos també s'hi inclou l'ampliació del Complex Esportiu per guanyar un nou espai més ampli i diàfan i millorar les instal·lacions actuals. El projecte que es va presentar el passat més d'octubre, ha estat adjudicat per un import de 2.196.829,65 milions d'euros, a l'empresa SIDECO, i les obres començaran, previsiblement, a partir del mes de febrer del 2022.

El projecte ha estat votat a favor pels consellers de la majoria i la consellera d'Agrupament Encampadà i en contra pels consellers de PS+Independents.

Congelació dels impostos

El consell de Comú ha aprovat també les noves ordinacions per al 2022, de manera que els impostos no es modifiquen, i una part dels preus públics tampoc, especialment els que afecten més directament a les famílies (escoles bressol, activitats d'infància i joventut en períodes escolars, activitats de gent gran,...). Pel que fa a les taxes i la resta de preus públics, la gran majoria s'actualitzen el valor de l'IPC.

Llum verda a la nova ordinació de cabanes

El consell de Comú ha aprovat la nova ordinació per a la construcció de cabanes per tal de donar resposta a les necessitats associades a l’activitat agrícola i ramadera de la parròquia, al compliment de les normatives específiques relacionades amb la tinença i protecció dels animals i en els requeriments per a l’establiment de nuclis zoològics per a animals de companyia i per fer-ho compatible amb el un entorn urbà endreçat i atractiu.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200