Dijous 24 de Juny de 2021
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El Comú aprova que 1.300 comerços de la parròquia es puguin beneficiar de la reducció del 20% de la taxa d’higiene i l’impost de radicació

El Comú aprova que 1.300 comerços de la parròquia es puguin beneficiar de la reducció del 20% de la taxa d’higiene i l’impost de radicació

· La reducció suposa 435.000€ d’injecció econòmica pels comerços i empreses de la parròquia com a mesura per pal·liar els efectes dels confinaments per la COVID19 · S’han atorgat també 26 ajuts socials aquest trimestre per un import d’uns 29.000€
El Comú aprova que 1.300 comerços de la parròquia es puguin beneficiar de la reducció del 20% de la taxa d’higiene i l’impost de radicació

Sessió del Consell de Comú del mes d'octubre

Encamp, 8 d’octubre de 2020:- El Comú d’Encamp ha aprovat en la sessió del Consell de Comú d’avui les bases de subvenció perquè totes les empreses i comerços de la parròquia puguin beneficar-se d’un 20% de reducció de l’impost sobre radicació i la taxa d’higiene de radicació del 2020.

El Consell de Comú del mes de Juny amb l’aprovació del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica de la parròquia a conseqüència de l’emergència sanitària, ja va preveure, entre altres mesures, l’allargament del període de pagament a tres mesos i a partir de l’1 d’octubre. Ara un cop obert el període de pagament es preveu també la possibilitat de sol·licitar una rebaixa de l’impost i de la taxa d’un 20% de l’import total, que correspondria als mesos que els establiments van veure aturada parcial o totalment la seva activitat pel confinament.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha anunciat que “les empreses i comerços de la parròquia podran beneficar-se d’aquesta subvenció que suposa més de 435.000 euros d’injecció econòmica a la parròquia” des del Comú impulsem aquestes accions perquè “entenem que hem de fer tot el possible perquè les empreses no tanquin i puguin mantenir tots els seus llocs de treball”.

La subvenció es podrà demanar un cop s’hagi pagat el rebut i sempre i quant l’empresa no tingui deutes pendents amb el Comú. El termini per sol·licitar l’ajut acaba el 30 de novembre.

El Consell de Comú ha informat també dels ajuts socials atorgats en aquest trimestre, que ascendeixen a 29.087,69 euros i suposen 26 ajuts a famílies de la parròquia per activitats extraescolars, les xifres de sol·licituds són similars a l’any anterior. La meitat dels ajuts són del 100% de l’import sol·licitat i l’altra meitat els percentatges segons les bases oscil·len entre el 50% i el 90% de l’import sol·licitat.

El Consell de Comú d’avui també ha aprovat el nomenament dels membres del Consell d’Administració de SERCENSA per als quatre anys vinents. SERCENSA és l’empresa pública comunal, encarregada de la distribució elèctrica al Pas de la Casa, i les persones nomenades han estat Antoni Fenés Cerqueda, Jesús Gasset Abella, Xavier Martin Frade i Susagna Venable Alcaide.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200