Dimecres 7 de Juny de 2023
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El Carnaval d’Encamp arriba amb una agenda d’actes per a tots els públics

El Carnaval d’Encamp arriba amb una agenda d’actes per a tots els públics

La penjada del Carnestoltes donarà el tret de sortida a la festa més esbojarrada.

El Carnaval d’Encamp començarà el pròxim 6 de febrer amb la tradicional penjada del Carnestoltes a la plaça del Consell entorn les 12 hores i,  tot seguit, l’Esbart Sant Romà realitzarà una demostració per a tots els assistents. A les 14.57 hores, les activitats es traslladaran a Prada de Moles, on s’iniciarà una desfilada de carrosses pels principals carrers del poble que comptarà amb l’acompanyament de la batucada Sona que tomba.

Els més petits de la parròquia també podran gaudir de l’espectacle infantil La màgia d'Eugeni, a les 17.28 hores a la sala de congressos del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp.  El mateix espai, al voltant de les 19 hores, acollirà el ball de tarda a càrrec de  l’orquestra Centauro. A les 22.27 hores la mateixa formació serà l’encarregada de dinamitzar el ball de nit que clourà amb una discoteca mòbil. A la 1.30 hores un grup de versions prendrà el relleu, i a partir de les 2 hores, en un segon ambient situat a la sala de congressos, s'iniciarà la festa amb una disco mòbil.

Els actes previstos per a diumenge 7 de febrer començaran a les 6.34 hores amb la tradicional despertada general pels carrers del poble. A les 8.16 hores tindrà lloc la matança del porc i mig a la plaça dels Arínsols. Quan hagin passat pocs minuts de les 16 hores s’iniciarà el judici dels contrabandistes que anirà acompanyat d’una botifarrada popular.  El concurs de disfresses infantil tindrà lloc a partir de les 17.38 hores a la sala de congressos del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp precedit d’un espectacle infantil, Les aventures d'en Pack. L’orquestra Flash Trio serà la mestra de cerimònies durant el ball de tarda cap a les 19.12 hores i del de nit a partir de les 22.30 hores. Durant aquesta última cita de diumenge tindrà lloc la Festa M80 i el concurs de disfresses a la mateixa sala de festes del Complex esportiu.

 

El Ball de l’Óssa, declarat festa d’interès nacional, donarà el tret de sortida a les activitats de dilluns 8 de febrer. El Ball s'iniciarà a les 16.03 hores amb la xaranga Alegria i finalitzarà amb el repartiment d’allioli. Així, l’aparcament del Prat de l’Areny serà l’epicentre de la festa fins que a les 17.39 hores passi el relleu al Complex Esportiu i Sociocultural, on Albert Show distraurà els més petits de la família amb el seu espectacle. La jornada seguirà a les 22.30 hores al mateix lloc amb el ball de nit a càrrec de l’orquestra Nova Saturno i una disco mòbil seguida de la confitada a les 03.12 hores.

El dimarts 9 de febrer el Carnaval s’iniciarà a les 17.34 hores amb un espectacle infantil, Somnis, a la sala de congressos del Complex Esportiu. A les 19.11 hores es despenjarà el Carnestoltes i a partir de les 22.26 hores tindrà lloc el ball de nit amb l’orquestra Nova Saturno a la sala de festes del Complex Esportiu on, cap a les 00.22 hores, començarà l’Operació del Carnestoltes que comptarà amb l’acompanyament d’una disco mòbil.

Finalment, dimecres 10 de febrer, se celebrarà la tradicional sardinada popular a la plaça dels Arínsols a les 20.44 hores i es donarà pas a la  lectura de les últimes voluntats del Carnestoltes. Per acabar, cap a les 22.30 hores, es podrà gaudir de l’espectacle de foc i de la cremada del Carnestoltes. Els assistents hauran d’estar atents perquè també hi haurà  el Cullerot i la seva cendra.

 

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200