Diumenge 3 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El 2 de juny arriba la primera Festa del Medi Ambient

El 2 de juny arriba la primera Festa del Medi Ambient

Els set comuns, amb la col·laboració de Pirinenca de Serveis, han presentat aquest matí el programa d'activitats que organitzaran, les pròximes setmanes, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient.

Aquest matí, la sala de premsa del Comú d’Encamp ha estat l’escenari escollit per presentar el programa d’activitats que els set comuns del Principat d’Andorra, amb la col·laboració de Pirinenca de Serveis, organitzaran les pròximes setmanes amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, amb la finalitat de fomentar les bones pràctiques ambientals entre la població.

Vanessa Carrascosa, directora de Medi Ambient del Comú d’Encamp, Eva López, cap de Medi Ambient, Agricultura, Sostenibilitat i del Parc Natural del Comapedrosa del Comú de La Massana, i Mònica Garcia, tècnica de Manteniment i Serveis del Comú d’Ordino, han estat les encarregades de presentar les propostes realitzades pels departaments mediambientals dels comuns, que en primer lloc, consistiran en tallers i activitats per als escolars dels diferents sistemes educatius del país, i d’una altra banda, i com a colofó final, la realització de la primera Festa del Medi Ambient, una jornada adreçada a les famílies que comptarà amb diferents activitats lúdiques i educatives, que se celebrarà el pròxim 2 de juny a Escaldes-Engordany.

Pel que fa a les activitats que es faran als centres educatius entre el 20 i el 30 de maig, i on participaran uns 2.300 alumnes d’entre 6 i 16 anys, es realitzarà, per als infants de primària, l’espectacle de titelles “El drapaire trapella” així com diversos tallers de reutilització de residus, de conscienciació ambiental, de construcció de menjadors d’ocells i d’altres sobre reciclatge i sostenibilitat. Pels alumnes dels darrers cicles de primària i de secundària, així com per als ecodelegats de les escoles verdes, es realitzaran visites al Centre de tractament de residus.  Finalment, els alumnes de les Aules obertes del sistema andorrà, treballaran en uns refugis d’insectes.

Pel que fa a la primera Festa del Medi Ambient, que es realitzarà el diumenge 2 de juny, de 10 a 16 hores, al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, petits i grans podran realitzar un taller d’obtenció i d’elaboració de mel, que pretén realçar la importància de les abelles en el nostre ecosistema, o bé podran construir menjadores per a ocells o elaborar paper reciclat.

A més, també hi haurà diferents jocs com el Gran Kahoot, on els infants podran posar a prova els seus coneixements mediambientals a través d’un test de preguntes, o bé demostrar les seves habilitats i coneixements del Medi Ambient amb el videojoc Recicla-clar, una eina educativa, realitzada en col·laboració amb el ministeri de Medi Ambient del Govern d’Andorra, que es vol implantar als centres escolars el curs 2019-2020 i que tindrà la seva posada de llarg en aquesta festa. A més, els participants a la jornada també podran manipular joguines i jocs fets amb material de rebuig. Tanmateix, els participants als diferents jocs, podran obtenir obsequis i premis oferts pels diferents comuns, que es lliuraran als millors jugadors de l’hora en curs.

La jornada també comptarà amb un equip d’animació que buscarà la complicitat del públic convidant-los a seguir una coreografia de dansa urbana,  amb una arrossada popular, a un preu simbòlic de dos euros, on s’obsequiarà als comensals amb un got reutilitzable commemoratiu de la festa, així com l’exposició dels refugis d’insectes construïts pels alumnes de les Aules obertes de secundària.

El cost global de totes les activitats previstes és d’aproximadament uns 100.000 euros, 40.000 dels quals es destinaran a la Festa del Medi Ambient.

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200