Dijous 16 de Setembre de 2021
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Demà comença el tractament aeri pel control de la població de processionària del pi

Demà comença el tractament aeri pel control de la població de processionària del pi

Es començarà a Canillo i Encamp, després Escaldes-Engordany, La Massana, Ordino i Andorra La Vella entre dijous i divendres, i es finalitzarà a Sant Julià de Lòria el dilluns 20 de setembre
Demà comença el tractament aeri pel control de la població de processionària del pi

Tractament de la processionària del pi

Encamp, 14 de setembre de 2021.- A partir de demà dimecres, 15 de setembre es començarà el tractament aeri pel control de la població de processionària del pi.

Malgrat la disminució efectiva de la població d'eruga de la processionària durant els darrers hiverns, aquest estiu algunes de les captures d'adults efectuades reflecteixen una activitat significativa de l'insecte. Per raons de salut dels boscos i de benestar social per a les persones i els animals, que passegen pels boscos parroquials, els comuns d'Andorra en coordinació amb l'empresa Silvagrina SL, duen a terme una campanya de control de la plaga per limitar els danys que produeix, mitjançant un tractament aeri amb helicòpter.
La superfície prevista a tractar enguany, amb mitjans aeris, és d'unes 1.185 ha aproximadament a tot el país, seleccionades entre les més sensibles i més afectades.
El tractament s'efectuarà a partir de demà dimecres i fins dilluns 20 de setembre, segons les condicions meteorològiques, i coincidint en l'època on l'eruga és més sensible al tractament. El producte utilitzat és el Bacillus thuringiensis i les dosis emprades són compatibles amb la resta d'insectes, el medi natural, les persones i els animals, per als que és innocu, per tant no és necessari prendre cap mesura de protecció en particular.
Es començarà el tractament a Canillo i Encamp, després es seguirà a Escaldes-Engordany, La Massana, Ordino i Andorra La Vella, entre dijous i divendres, i es finalitzarà el tractament a Sant Julià de Lòria el dilluns 20 de setembre.
La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) és un lepidòpter defoliador que, a més d'ocasionar danys de consideració en extensions importants de boscos de pins de determinades espècies, origina urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals.
En el següent enllaç podeu conèixer detalladament les accions que s'emprenen conjuntament des dels set comuns per al control d'aquesta plaga.
Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200