Dimarts 29 de Setembre de 2020
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Balanç positiu del primer any del nou reglament de prestacions socials

Balanç positiu del primer any del nou reglament de prestacions socials

El Comú amplia els col·lectius que poden demanar aquest suport de l’administració.

La consellera de Cultura, Benestar Social i Família, Olga Moreno, ha fet balanç, aquest dimecres, de l’evolució del reglament de prestacions socials impulsat pel Comú. Després d’un any d’activitat, el Comú ha ajudat 46 famílies aprovant 60 demandes de les 90 entrades. Moreno ha fet una valoració “molt positiva” del reglament i el sistema d’adjudicació que ha qualificat de “prudent, sensible i transparent”. A més, ha recordat que la mecànica ideada per a l’acceptació o rebuig de les demandes entrades manté l’estricta confidencialitat i anonimat en les dades personals.

A partir del novembre del 2013, el Comú va canviar la modalitat d’atorgament de les prestacions socials. En aquest sentit, les prestacions passaven a donar-se directament als usuaris que les necessiten. Aquesta modificació introdueix un sistema d’ajudes personalitzat que millora l’eficiència i l’eficàcia de les prestacions.

La consellera ha recordat que la nova regulació ha permès ampliar el ventall de persones afavorides per l’ajuda del Comú. Així, si fa un any les ajudes indirectes anaven destinades als infants de 3 a 6 anys, el nou reglament ha permès ajudar el mateix col·lectiu i donar suport a joves i fins i tot a adults. “Ens hem trobat sobretot amb famílies monoparentals, i també amb adolescents i  amb adults amb problemes de mobilitat que s’han pogut acollir a les noves prestacions socials”, ha indicat Moreno.

Així, el Comú ha destinat 32.967,57 euros en prestacions socials a 46 famílies, fins al mes d’octubre del 2014. La gran majoria de les prestacions sol·licitades estan destinades a l’escola bressol, l’acompanyament de 3 a 6 anys i a les activitats extraescolars dels infants. Pel que fa les ajudes per a escoles bressol, el Comú ha assistit 28 famílies amb una quantitat total de 25.228,70 euros per poder garantir l’escolaritat dels seus fills. En aquesta línia, des del Comú es vol continuar potenciant la participació de tots els encampadans en les diverses activitats proposades, alhora que es lluita contra les desigualtats socials.

D’altra banda, Moreno ha recordat que les prestacions socials s’assignen amb un control previ dels tècnics que cas per cas recomanen quins són els usuaris idonis per a les prestacions.

En quant a la dotació per a prestacions socials d’enguany, Moreno ha recordat que s’arribarà a finals de desembre a uns 40.000 euros. També ha comentat que en un principi es va dotar la partida de prestacions socials amb 30.000 euros, amb previsió d’ampliar-la en cas de necessitat.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200