Dimarts 5 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Aprendre a connectar amb els fills adolescents

Aprendre a connectar amb els fills adolescents

La 'coach' emocional Cristina Segura, màster en PNL, ha impartit aquest dissabte al matí un taller dirigit als pares i a les mares d'adolescents al Punt d'Informació Juvenil d'Encamp

El Punt d'Informació Juvenil d'Encamp ha estat avui l'escenari de la xerrada "Connecta, comunica i educa" adreçada a pares i mares d'adolescents i dirigida per Cristina Segura, 'coach' emocional i màster en PNL.

L'activitat, que ha aplegat catorze pares, ha començat amb un exercici de visualització a través del qual els pares s'han endinsat en una situació viscuda amb els seus fills on han hagut d'explicar com s'havien sentit les dues parts. Aquesta activitat ha servit per remoure emocions i sensacions, que han servit per exposar-les en grup i veure les mancances comunicatives que els progenitors poden arribar a tenir en la comunicació amb els fills.

En una segona fase del taller, i a partir de les mancances detectades, s'ha tractat com educar als fills a través de la comunicació assertiva. En un primer moment, Segura ha mostrat unes línies generals que els pares es poden marcar, com poden ser posar límits, negociar amb els joves i sobretot, que els progenitors intentin que els fills expressin les seves emocions. Tanmateix, Segura ha recomanat premiar als joves, o com ella ha comentat, "celebrar petites coses, si treuen un 6 en un examen perquè s'han esforçat, reconèixer aquest esforç, perquè això els motiva, perquè els joves necessiten reconeixement, i que millor que trobar-lo a casa".

La sessió ha finalitzat amb una ronda de torn de paraula on els pares han expressat el que havien après durant les tres hores de taller. Alguns han reconegut la manca d'entesa amb els seus fills per no saber posar-se en la pell dels joves. Molts dels pares han reconegut ser molt autoritaris i que han de provar d'utilitzar una comunicació més assertiva.

Segura ha finalitzat obrint les portes del Punt d'Informació Juvenil als pares i als joves que ho necessitin per fer sessions personalitzades.


Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200