Dissabte 4 de Juliol de 2020
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Acords de la sessió ordinària del Comú d'Encamp del 21 de novembre de 2019

Acords de la sessió ordinària del Comú d'Encamp del 21 de novembre de 2019

En la sessió d'avui s'ha aprovat l'ordinació de rètols, tendals i vinils d'establiments comercials i s'han decidit moltes qüestions relacionades d'una manera o d'una altra amb l'esport. Entre aquestes cal esmentar l'adjudicació del servei de transport Funibus per a les properes quatre temporades d'esquí, les subvencions a entitats esportives i juvenils o l'organització de la XX Escola de Neu.

El Consell del Comú d'Encamp ha aprovat aquesta tarda en sessió ordinària una nova acció relacionada amb el Pla de Dinamització de la parròquia. Es tracta de l'ordenació de rètols, tendals i vinils d'establiments comercials i d'activitats empresarials i professionals, una reglamentació que succeeix i complementa les anteriors, dedicades a la regulació de les terrasses i a l'oferta de subvencions a comerços per posar-se al dia.

Així mateix, s'ha adjudicat per 70.000 euros un castell multijoc al parc del Notari. Una zona on també s'hi instal·laran alguns dels jocs que actualment es troben al Prat Gran. S'està estudiant també el condicionament d'altres zones de joc infantil en diferents punts de la parròquia.

D'altra banda, aquest mes han coincidit un gran nombre d'acords i iniciatives relacionades amb l'esquí i amb l'esport en general. El servei gratuït d'autobús Funibus, que enllaça el poble d'Encamp amb el Funicamp i les pistes d'esquí, s'ha adjudicat a l'empresa Cooperativa Interurbana Andorra per als quatre anys vinents. També s'ha acordat la celebració de la XXa Escola de Neu entre l'1 de gener i el 29 de març del 2020. Es preveu que aquesta activitat tindrà un cost de 60.270 €, un 71% del qual es cobrirà amb les inscripcions dels participants.

Cal destacar que s'han aprovat les subvencions a entitats esportives i juvenils de la temporada 2019–2020, per un total de 345.915,73 €, dels quals 143.549,94 € són en metàl·lic, i 202.365,79 €, en cessió d'instal·lacions. Se'n beneficien 23 entitats i associacions. També s'ha signat un conveni amb el Club Natació Sant Andreu pel qual els esportistes i abonats dels clubs d'Encamp podran fer ús de les instal·lacions del club barceloní i viceversa.

D'altra banda, el conseller d'Administració, Reactivació Econòmica i Finances, Jordi Rogel, ha informat la resta de consellers encampadans de la situació dels comptes, que se situen a 14 milions d'endeutament, és a dir el 53%, per sota del que marca la llei de finances comunals. El dèficit, a finals del mes de setembre, se situava en els 1,8 milions d'euros negatius, a l'espera d'incorporar 1,3 milions d'euros corresponents al cànon i als dividends de SAETDE.

Vall del Madriu

Al consell de comú també s'han aprovat els acords adoptats per la comissió de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror. La consellera de L'A + Independents, Maribel Lafoz, ha posat sobre la taula el fet que durant els darrers vuit anys únicament s'hagin dut a terme actuacions associades al funcionament de la comissió i partides pressupostàries, sense establir quin és l'objectiu d'aquesta. "No voldria que la vall morís d'èxit", ha declarat en la roda de premsa posterior, apostant per accions més conservadores en "tots els àmbits". "La conservació està molt bé però potser una divulgació extraordinària no sé si seria compatible amb una conservació deguda", ha afegit.

Per la seva part, Torres ha afirmat que, un cop aprovats els documents necessaris i l'organisme s'ha dotat amb tots elements, ara és el moment "per fer la feina". Ha recordat que en els darrers vuit anys els quatre comuns involucrats han passat de destinar 15.000 euros a posar-hi 40.000 i que, "quan tot estigui acabat, potser es plantejarà invertir més diners en publicitat". Ha recordat que, gràcies als comptadors instal·lats al terreny, se sap que la vall està al 30% de la capacitat que pot absorbir i que, de cara a la pròxima legislatura comunal, es començarà a treballar en el projecte de restauració de la farga, situada prop de Ràmio. Iniciativa duta a terme amb la col·laboració dels departaments d'Agricultura i de Patrimoni Cultural amb un termini de tres anys i que comptarà amb un pressupost de 300.000 euros.

Saetde

El comú d'Encamp compta amb sis representants dins del consell d'administració de Saetde. Les persones escollides canvien periòdicament i, a finals del 2019, el consell de comú ha hagut d'escollir a tres nous representants. Per part de la majoria s'ha escollit a Olga Alves i a David Mas. "Una d'elles porta quatre anys al consell i l'altre és novell, però creiem que té capacitats per fer-ho bé", ha afirmat el cònsol major.

L'escollida per part de PS + Independents ha estat Elisabet Pirot, una de les persones que formava part de la llista socialdemòcrata per a les eleccions comunals del 2015. "Ens hauria agradat ajornar el nomenament per a la legislatura vinent", ha manifestat el conseller Pere Marsenyach, "però se celebra el consell d'administració de Saetde i s'havien de nomenar els càrrecs". "Els temps els acorden els accionistes", ha afegit Torres, "i la junta es fa a finals d'any, per la qual cosa sempre ens ho hem trobat així".

Aparcament al carrer de La Vena

La sessió de consell de comú ha establert un concurs públic per a la construcció d'un aparcament horitzontal a la part baixa d'Encamp, al carrer de la Vena. Una demanda del veïnat a causa dels problemes d'aparcament de la zona i que la corporació preveu "deixar-ho el més lligat possible de cara a la legislatura vinent", ha explicat el cònsol. Lligat a això, el consell ha aprovat uns abonaments destinats a entitats esportives per reduir el preu dels aparcaments comunals. Als aparcaments del Complex, del Funicamp i de Prada de Moles gaudiran d'un 50% de descompte, mentre que als aparcaments de barrera podran demanar uns abonaments especials i limitats per reservar places. En cas que es completi l'aforament, es crearà una llista d'espera.

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200