Diumenge 7 de Agost de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / “No hem parat de créixer i la galeria de Tir de Prada de Moles ens ha ajudat molt”

“No hem parat de créixer i la galeria de Tir de Prada de Moles ens ha ajudat molt”

Entrevista a Lluis Vivé, president del Club de Tir amb Arc Encamp (TAE)
“No hem parat de créixer i la galeria de Tir de Prada de Moles ens ha ajudat molt”

FOTO: Lluis Vivé

El Club de Tir amb Arc Encamp (TAE) va ser el primer del Principat, es va fundar fa més de 13 anys i en fa cinc que el seu president és Lluis Vivé. El club ha crescut de forma exponencial i actualment ja compta amb més d’una trentena de socis.

Com ha evolucionat el club des que ets president?

La veritat és que hem anat creixent de mica en mica. Com sabeu, el tir amb arc és un esport minoritari i per aconseguir esportistes que el practiquin és molt complicat. Tot i així, des del club estem molt contents perquè no hem parat de créixer, i a més, des que disposem de la galeria de tir de Prada de Moles hem pogut ampliar el nombre d’entrenaments i les possibilitats han augmentat.

De fet, on us entreneu actualment?

Els dimecres entrenem tant petits com grans al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp i allà entrenem en la modalitat de sala. Després, alguns dies esporàdics entrenem a Engolasters, que allà hi tenim 24 dianes, i fins i tot, s’hi han celebrat en diverses ocasions algunes competicions oficials a nivell estatal i fins i tot internacional. I, a banda, disposem de la galeria de Prada de Moles. Allà podem entrenar les tirades des de llarga distància i les instal·lacions són ideals per practicar aquest esport.

Teniu pensat organitzar algun campionat pròximament?

Sí. De cara al 2017 estem organitzant una prova de tir de camp a Engolasters. I també tenim en marxa un projecte de tres tirades en tres caps de setmana a Lleida, Saragossa i Andorra, puntuables per a la final. A més, aquest cap de setmana a Prada de Moles es disputarà el primer Campionat d’Andorra i el quart Trofeu Internacional Vila d’Encamp de tir amb arc en la modalitat de Tir Olímpic ROUND 900. Hi haurà 11 dianes i a cada una hi haurà quatre arquers a la vegada en diferents modalitats.

Quants arquers participaran aquest cap de setmana a Prada de Moles?

Un total de 65 arquers aproximadament, d’Andorra i també de Catalunya. El dissabte es disputaran les competicions de curta distància i el diumenge les de llarga.

Quins noms sonen per guanyar?

Hem de diferenciar el primer campionat que organitza la Federació Andorra de Tir amb Arc (FATA) i el quart que organitza el club de Tir amb Arc Encamp (TAE). A la tirada que organitza la FATA poden participar arquers de fora d’Andorra i hi haurà molt nivell però al d’Encamp només hi poden participar arquers amb llicència andorrana i aquí, doncs, tenen opcions a guanyar, per exemple, Àlex Jerez, Juli Castro, Joan Rodríguez o jo mateix, Lluis Vivé.

L’any passat qui va guanyar a la tirada del Club de Tir amb Arc Encamp?

Doncs ara feia uns anys que no s’organitzava perquè no disposàvem de les instal·lacions adequades però des que han habilitat la zona esportiva de Prada de Moles hem vist que podem organitzar competicions i estem posant fil a l’agulla.

Quins projectes de futur teniu?

Fins ara a Andorra només s’havien organitzat tirades de ROUND 900 i volem arribar a fer-ne una de ROUND 1400, que serien tirades a més distància. Es pot arribar a llençar des de 90 metres.

Volem saber més coses d’aquest esport. Ens pots explicar les modalitats del tir amb arc?

Bé, doncs podem dir que hi ha la modalitat de recorbat, compost, estàndard, nu, instintiu i ‘longbow’ (arc llarg). I després aquestes modalitats s’han de distingir en les diferents categories: esquirol, benjamí, aleví, infantil, cadet, júnior, sènior i veterà.

Quines habilitats cal tenir per practicar aquest esport?

La veritat és que ben poques, només has de saber-te concentrar perquè a les mans tens una arma. A més també necessites punteria i molt bon pols i és molt important que gaudeixis practicant aquest esport.

Comparteix
arxivat sota: , ,

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200