Divendres 1 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / 112 participants a l’11è concurs de punts de llibre de les biblioteques comunals d’Encamp i del Pas de la Casa

112 participants a l’11è concurs de punts de llibre de les biblioteques comunals d’Encamp i del Pas de la Casa

· El concurs es consolida dins de les programacions culturals de les biblioteques per incentivar la lectura. · Els punts de llibre guanyadors s’imprimiran i es podran obtenir de forma gratuïta a les biblioteques

Encamp, 26 de maig de 2022.- El Comú d'Encamp ha entregat els premis als guanyadors de l’11a edició del concurs de punts de llibre de les biblioteques comunals d'Encamp i del Pas de la Casa. En total, el concurs ha comptat amb 112 participants, 91 a Encamp i 21 al Pas de la Casa.

Els consellers comunals Josefina Rodríguez, Andreu Riba i Esther Vidal han entregat els premis als guardonats i han agraït la participació de tots els concursants. A més, han celebrat que el concurs sigui una activitat ja arrelada al programa cultural que ofereixen les biblioteques per incentivar la lectura i han assegurat que la idea és mantenir la continuïtat del concurs durant l'any vinent.

De les cinc categories, el jurat ha escollit els dos millors punts de llibre basant-se en els criteris d’originalitat, del tractament dels materials emprats i de la composició estètica. També s’ha tingut present la major o menor càrrega de treball alhora d’elaborar els punts presentats.

Guanyadors de l’11è concurs de punts de llibre

Els premiats del concurs d’Encamp han sigut els següents: en la categoria benjamí els guanyadors han estat Àlex Risco i Lucia Rodríguez; en l'aleví han estat Charlie Boher i Carlota Gil; els guanyadors dels infantils han estat Valentina Rodríguez i Eulàlia Masjoan; la categoria juvenil s’ha hagut de declarar deserta per manca de participants i, finalment, en els adults els primers premis han estat per Raquel Fernández i diana Salas.

Pel que fa als guardons del Pas de la Casa, els primers premis han estat: en la categoria benjamí per a Amelie Cabon i Aaron Garcia; en els alevins per a Sara Ros i Gabriela Trindade; en l’infantil només hi ha hagut un guanyador, Vadim Bony; mentre que el juvenil s'ha hagut de declarar desert per manca de participants; i, finalment, en la categoria d'adults, els vencedors han estat Tània Barbosa i Isabel Requena.

La categoria amb més participació ha estat la d'alevins (de 7 a 10 anys) amb 76 participants. Pel que fa a la resta de categories, els participants han estat els següents: 9 a la d’adults (majors de 18 anys), 0 a la juvenil (de 15 a 17 anys), 7 a la infantil (d’11 a 14 anys) i 20 a la benjamí (de 5 a 6 anys).

La temàtica de participació, que era lliure, ha sigut molt diversa. A Encamp, per exemple, s’han presentat motius primaverals, la festivitat de Sant Jordi, lletres amb el nom del participant, paisatges, monstres, animals, cors, llibres... Mentre que al Pas de la Casa han destacat temes relatius a la pandèmia sanitària, l’esperança, l’amor, els llibres o les estacions de l’any, entre d’altres.

En relació amb les tècniques emprades per crear els punts de llibre, també hi ha hagut força varietat. A Encamp, s’han utilitzat: ganxet, pintura en aquarel·les o retoladors, tècnica d’esgrafiat i cartolines retallades, entre d’altres. I al Pas de la Casa, s’han presentat punts de llibre amb material tèxtil, de fusta, dibuix, aquarel·la, collage i masking-tape.

Els premis han consistit en uns lots de llibres seleccionats per a cada franja d'edat i, a més, els primers premis tindran el punt de llibre imprès a la biblioteca durant tot un any fins a la següent edició del concurs.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200