Dimecres 20 de Març de 2019
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / El Comú / L'escut

L'escut

HISTÒRIA

 

Durant anys, la Parròquia d´Encamp s´havia servit de l´escut d´Andorra per reproduir-lo en tots i cadascun dels diferents suports que s´havien utilitzat fins aquell moment. Però havia arribat l´hora de disposar d´un distintiu propi. Amb aquest objectiu, durant la primavera de l´any 1991 el Ple del Comú va decidir, per unanimitat, la confecció d´un disseny per a l´escut que havia d´identificar la Parròquia d´Encamp tenint en compte les seves peculiaritats. Un escut amb una concepció estètica nova, senzilla i diferent, que reflectís la nostra personalitat. A partir d´aquest moment es varen publicar les bases del concurs públic on hi podia participar qualsevol persona interessada, professional o no.


La participació fou considerable; no obstant això, el Ple del Comú, constituït en jurat qualificador, declarà el premi desert. En conseqüència, es va encomanar una proposta de disseny a diferents professionals. Fruit d´això, va sortir escollida, per la seva senzillesa i personalitat, l´obra de la Sra. Gemma FERRON i ADN Disseny.

L´acte de presentació de l´escut d´Encamp va tenir lloc el 28 de desembre del 1991 a la Sala del Comú, amb la presència de les autoritats de la parròquia, del públic assistent i dels mitjans de comunicació. En el decurs d´aquest acte es lliurà a tots els presents una reproducció acurada de l´escut en metacrilat, que aconseguia una unió perfecte dels diferents colors.

Aquesta obra que podeu apreciar intenta connectar el nostre llegat històric, a partir de les pintures murals romàniques de Sant Romà de les Bons, amb els símbols de progrés i de futur, és a dir, vol lligar les nostres arrels més llunyanes amb els elements actuals. A partir d´aquell moment l´escut simbolitza la Parròquia d´Encamp arreu de les valls d´Andorra i més enllà de les nostres fronteres.

 

ESTRUCTURA I SIMBOLOGIA


ImatgeDescripció

Camp d'aerinita

Camp d'Aerinita

Mineral emprat per a la fabricació de tintes de l'art pictòric romànic descobert a Andorra. S'ha escollit aquest color per la seva noblesa i nitidesa.

Montanya d'argent

Muntanya d'argent

Que, a part de la representació del paisatge, simbolitza la potencialitat i fortalesa econòmica i cultural de la parròquia.

Les claus de Sant Pere

Les claus de Sant Pere

Símbol cultural extret de la pintura de l'absis de Sant Romà de les Bons. S'ha modernitzat la seva silueta mantenint-ne la fidelitat amb l'original.

Faixa porpra

Faixa porpra

Franja que agafa el seu color de la columna de l'edifici administratiu i uneix els aspectes econòmics, culturals i espirituals de la parròquia.

Corona d'estrelles

Corona d'estrelles

La coronació de l'escut amb set estrelles d'or fa referència a les set parròquies i a Encamp com a centre geogràfic d'Andorra.

 

MANUAL D'ESTIL

 

Aquí us podeu descarregar el pdf del Llibre d'estil de l'escut del Comú d'Encamp en què s'indica quin és l'ús específic de l'escut per a diferents aplicacions.

 

 

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200