Dijous 23 de Març de 2023
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / El Comú / FEM PARRÒQUIA / ACTUACIONS PER OBJECTIUS / ESTRATÈGIA TERRITORIAL / Encamp inaugura l’ETAP de Les Abelletes del Pas de la Casa

Encamp inaugura l’ETAP de Les Abelletes del Pas de la Casa

El Pas de la Casa compta des d’avui d’una de les estacions de tractament d’aigua més avançada i versàtil del país.

Els cònsols d’Encamp, Jordi Torres i Esther París, acompanyats dels consellers de comú, Laura Mas i Josep Maria Mas, han inaugurat aquesta tarda l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de Les Abelletes del Pas de la Casa, una instal·lació que garantirà la màxima qualitat de l’aigua per al consum de tots els habitants i visitants de la vila del Pas de la Casa.

L’ETAP de Les Abelletes ha suposat una inversió d’1M d’euros, una durada d’obra de 18 mesos i té una capacitat de tractament de 100 m3/h, sent el màxim consum, actualment, d’uns 70 m3/h. Les captacions de l’estació provenen de quatre línies de subministrament que son el riu Ariège, la captació Groga, l’estació de bombeig i l’estany de Les Abelletes.

Segons ha pogut explicar l’enginyer en cap de l’obra i gerent de l’empresa Eo-Ecoconsulting, Cristian Cerqueda, l’ETAP de Les Abelletes compta amb avenços tecnològics, ja que és una planta completament automatitzada, convertint-se així en una de les estacions de tractament d’aigua més versàtils  del país, en poder fer-se el seu control a distància. Aquest automatisme permetrà controlar des de les oficines del Comú d’Encamp, o des de qualsevol dispositiu mòbil, l’obertura i tancament de les vàlvules depenent el grau de terbolesa de la captació, així com el control autòmat dels turbidímetres i de tots els paràmetres relacionats amb la qualitat d’aigua. Tanmateix, si la qualitat de l’aigua que arriba a la instal·lació és òptima, es podrà enviar directament als dipòsits sense haver de passar per cap filtratge.

Per últim, l’ETAP de Les Abelletes del Pas de la Casa disposa d’un grup electrogen que li permet el seu funcionament en cas d’avaria en el subministrament elèctric.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200