Dilluns 8 de Agost de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / El Comú / FEM PARRÒQUIA / ACTUACIONS PER OBJECTIUS / ESTRATÈGIA TERRITORIAL / El nou parc d'Encamp tindrà un espai d'uns 10.000 metres quadrats

El nou parc d'Encamp tindrà un espai d'uns 10.000 metres quadrats

El cònsol d'Encamp, Jordi Torres, anuncia les alternatives al tancament del parc del Prat Gran, que passen per un nou parc en un espai de 10.000 metres quadrats i la construcció d'una xarxa de petits parcs redistribuïts per la parròquia.

El Comú d’Encamp ha anunciat una alternativa al tancament del Prat Gran. Així ho va explicar ahir el cònsol major, Jordi Torres, en la roda de premsa posterior al Consell de Comú.

En aquest sentit, Torres va explicar que el comú i Casa Areny han tancat un conveni que regularà el retorn del Prat Gran a la propietat, establint que els terrenys s’han de retornar en el seu estat originari (prat de pastura), havent d’aquesta manera d’enderrocar totes les estructures d’embelliment i d’urbanització del parc (la font, els murs, la pèrgola, el rellotge analemàtic), així com els edificis existents (els serveis de Circulació i de Policia i el bar), i realitzar el desmuntatge i trasllat de tots els elements de joc infantils.

Tanmateix, les dues parts han acordat que durant el període de transició, que el cònsol va comentar que seria d’uns vuit mesos, el comú no pagarà lloguer i el parc romandrà obert fins que els treballs d’enderroc afectin les zones de lleure, passant a tenir el comú la responsabilitat a tercers per qualsevol dany durant aquest període de transició. A més, Torres va explicar que s’ha convocat un concurs públic per a licitar el projecte i treballs d’enderrocament del parc del Prat Gran.

Pel que fa als edificis existents, el Servei de Circulació comunal es podria traslladar a les dependències de l’antiga casa comuna i a espais de l’actual edifici d’Higiene, ubicacions que encara s’estan acabant de concretar. Pel que fa al Servei de Policia, ja s’ha comunicat al ministeri de Justícia i d’Interior que han d’abandonar les dependències actuals, i el comú s’ha posat a disposició per trobar un espai on reubicar el servei.

El cònsol també ha explicat com es redistribuirien els espais de joc infantil. En primer lloc, es creen noves zones de jocs infantils al centre de la parròquia, com el que ja està projectat als Jardins del Notari, on ahir per Consell de Comú es va adjudicar la compra i col·locació d’un equipament infantil multi joc per un import de 73.204,34 euros. Tanmateix, es traslladaran part dels elements de joc del Prat Gran a tota la zona verda al llarg del passeig de l’Alguer i es crearà una xarxa de noves zones de joc redistribuïdes per diferents sectors d’Encamp aprofitant les actuacions previstes per a noves zones d’aparcaments, que estaran ubicades a curt termini a Hort de Godí, a Les Bons, a la zona del Pedral (a l’aparcament al costat de les escoles) i a la zona del Tirader.

D’altra banda, Torres ha anunciat que “Encamp mantindrà un ampli espai verd que preservarà el concepte de zona de lleure i de pulmó verd al centre de la parròquia”, en un espai de 10.000 metres quadrats, que surten de sumar els 5.000 que queden a disposició del comú arran de la cessió obligatòria i cessió voluntària de Casa Areny, terrenys ubicats en l’actual Prat Gran (des de part del rellotge analemàtic fins a l’aparcament d’Encamp), més 5.000 metres quadrats que s’estan acabant de negociar amb cal Joan Antoni, i que estarien ubicats a l’antic càmping Internacional, terrenys que es llogarien fins que en un futur, a través de cessió obligatòria, esdevinguin propietat del comú.

D’aquesta manera, la nova corporació serà l’encarregada de projectar el nou parc d’Encamp, en un terreny que, com ha explicat Torres “en un futur esdevindrà propietat del comú, implicant que les inversions que s’efectuïn en aquest nou parc, ja romandran en un terreny que serà sempre en terrenys propietat del Comú d’Encamp.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200