Dimecres 7 de Desembre de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / El Comú / FEM PARRÒQUIA / ACTUACIONS PER OBJECTIUS / ESTRATÈGIA DE DINAMITZACIÓ ECONÒMICA / Encamp és nominada per ACES Europa com a Vila Europea de l'Esport 2020

Encamp és nominada per ACES Europa com a Vila Europea de l'Esport 2020

Una delegació del Comú d'Encamp viatjarà el 10 de desembre a Brussel·les, a la seu del Parlament Europeu, per rebre la distinció en la Gala anual de l'ACES Europa.

Després d'una introducció sobre la feina feta per part del comú en els darrers anys, el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha anunciat aquest dimarts davant de diferents autoritats i membres dels clubs i associacions esportives encampadanes el reconeixement de la parròquia com a Vila Europea de l'Esport 2020 per part de l'entitat europea ACES. Una fita que aportarà "visibilitat i reconeixement internacional a tots els esforços realitzats durant molts anys en el desenvolupament i la implementació d'estratègies i polítiques esportives a casa nostra", segons ha dit Torres. Un reconeixement que valora la feina del comú i de tot el teixit esportiu encampadà a l'hora de potenciar la pràctica de l'esport i el turisme que se'n deriva.

Entre els punts que més va agradar al comitè de l'ACES el mes de juliol van ser les instal·lacions esportives tant del poble d'Encamp com del Pas de la Casa, que "per la població que tenim van dir que estaven molt bé", ha afegit el cònsol. En canvi, una de les línies de treball que van obrir a la corporació va ser el potenciament de l'esport inclusiu, àmbit en el qual ja s'han previst diferents projectes com un torneig de bàsquet, jornades o seguir fomentant l'esport inclusiu entre les seccions esportives comunals i els clubs de la parròquia.

Torres també ha destacat que "quan vam presentar la candidatura érem coneixedors que, si ens nominaven, tindríem molta feina a fer, però que aquesta distinció també ens aportaria molts beneficis". Alguns d'aquests beneficis son el reconeixement internacional, en ser reconeguda la parròquia d'Encamp en l'àmbit europeu, el llegat, i és que les viles guardonades assoleixen una millora en el programa i en les polítiques esportives per als seus ciutadans, l'impacte mediàtic, tenir accés a una xarxa de treball activa, una millora de les polítiques esportives locals i vida a la parròquia, en augmentar-se el nombre d'esdeveniments i activitats a les viles encampadanes.

El conseller de Joventut, Turisme i Esports, Xavier Fernández, ha assenyalat durant la presentació que, després del reconeixement, els tres principals objectius de l'equip del comú són el foment dels hàbits saludables i dels valors a través de l'esport entre la gent de la parròquia i el foment de l'esport, assolint augmentar el percentatge de ciutadans que practiquen esport a Encamp i al Pas de la Casa. Tot això per esdevenir la millor Vila Europea de l'Esport de cara al 2020. Per fer-ho, el comú treballa per continuar apostant per esdeveniments d'alt nivell, per exemple l'Spartan Race o La Purito, però també crear-ne de nous, com l'OTSO 25 km Encamp-Port d'Envalira, curses de Trail Dog, un ral·li automobilístic, opens d'escalada o noves activitats populars.

A més, el comú seguirà apostant i comptant amb els clubs i les associacions esportives encampadanes, que com ha dit Fernández "son imprescindibles per l'èxit de la nominació d'Encamp com a Vila Europea de l'Esport 2020, en ser protagonistes de nombroses activitats i esdeveniments de participació ciutadana i de reclam pels amants de l'esport del país i de l'estranger".

Finalment, Fernández ha explicat que se seguirà fomentant l'esport per a tothom "amb especial atenció en la pràctica esportiva dels més joves, de la gent gran i de l'esport inclusiu" ampliant l'oferta d'activitats esportives durant el curs escolar, així com les activitats dirigides per a adults, realitzant classes de manteniment per a la gent gram i entrenament de preparació de cara a les olimpíades de la gent gran del 2021, fent caminades saludables i proposant circuits saludables urbans i realitzant activitats d'esport inclusiu. A més, se seguirà treballant en convenis amb entitats esportives de nivell, es donarà continuïtat al cicle de conferències en el marc del turisme esportiu i del benestar i es realitzaran clínics i formacions adreçats a esportistes i a entrenadors.

L'acte ha finalitzat amb una foto de família amb els participants al vídeo promocional que ha realitzat el Comú d'Encamp per publicitar que som Vila Europea de l'Esport 2020, on han participat 19 esportistes encampadans de 12 disciplines diferents.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200