Diumenge 27 de Novembre de 2022
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Afers Socials / Gent gran / Parcs de la gent gran

Parcs de la gent gran

Els parcs públics, fins ara, estaven condicionats únicament per als nens, però la parròquia d’Encamp, pensant en les persones grans, ha instal·lat en dos espais cèntrics (Riberaigües i Sant Miquel) una varietat d’elements a mig camí entre màquines de gimnàs i de rehabilitació.
Aquesta iniciativa ha tingut una resposta positiva per part del col·lectiu al qual està destinat, en especial la gent gran.
Els dos espais són ideals per...
Aquelles persones que ja no tenen una vida laboral activa, disposen de temps lliure i tenen poca possibilitat d’oci a l’aire lliure, especialment de forma gratuïta.
Objectiu
Amb els nous espais, el Comú d’Encamp dóna la possibilitat no solament de beneficiar-se d’unes instal·lacions on poder fer exercici a l’aire lliure, sinó que a la vegada, fer vida social en companyia d’altres usuaris, tot plegat millorant la seva salut i la seva forma física.
Beneficis
  • enfortir la musculatura de cames i braços
  • millorar la circulació
  • prevenir o millorar el mal d’esquena
  • afavorir la comunicació

 

PARCS DISPONIBLES

 

1. RIBERAIGÜES

Un dels espais que disposa d'equipaments esportius per a la gent gran és el parc ubicat a la carretera de Riberaigües, al costat de l'edifici situat prop de l'escola andorrana de secundària.

Aquest equipament compta amb un seient amb laberint, dos seients amb pedals, un pas d'obstacles, una bicicleta de braços i un aparell de doble gir de cintura.

A més, s'han instal·lat uns lavabos públics, conscients de la necessitat d'oferir aquest servei als molts ciutadans i visitants que caminen o fan running en aquesta zona.

Les instal·lacions d'aquesta zona estan obertes de les 9 a les 21 hores.

 

1. SANT MIQUEL

L'altre parc disponible per a la gent gran és el que s'ubica davant de Cal Notari i a tocar de l'aparcament de Sant Miquel. L'espau consta de 3 zones pensades per crear espais adequats a cada edat. Una d'elles és la zona intergeneracional, on s'han combinat jocs infantils amb elements per a la gent gran. Hi ha dos aparells per exercitar la mobilitat, com per exemple els pedals de cames i el de braços i un joc cognitiu per compartir grans i petits, amb enigmes visuals, matemàtics i lingüístics per treballar la memòria.

Les instal·lacions estan disponibles les 24 hores els 365 dies de l'any.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200