Dimecres 29 de Juny de 2022
Muntanyes

Trets d'identitat

Gestió democràtica, llengua vehicular, coeducaió, pensament crític i harmonia i escola aconfessional són els trets identitaris de l'escola bressol Els Esquirolets.

GESTIÓ DEMOCRÀTICA

Es potenciarà la participació dels pares, mares i tutors, professors, alumnes i personal no docent. Fer partícips als pares, mares i tutors de les activitats que desenvolupi l’escola, conjuntament amb l’equip directiu-educador i els infants. Activitats com celebracions, festes, sortides, etc

Es respectaran totes les opcions ideològiques dels alumnes i de les seves famílies, i s’estimularan actituds democràtiques de tolerància, solidaritat i diàleg.

LLENGUA VEHICULAR

El sentit d’arrelament a la comunitat humana de la qual formem part és fonamental en el desenvolupament de la personalitat. Aquest sentit és més enriquidor, personalment i socialment, en la mesura que és menys excloent i, finalment, més universal.

Amb la finalitat d’aconseguir una bona adaptació i integració dels infants a l’Escola Bressol i a la societat, la llengua vehicular és el català. No obstant, el personal de l’Escola Bressol respectarà, durant el període d’adaptació, la llengua materna de cada infant en cas de no comprendre el català, per tal d’afavorir que aquest procés no sigui tan traumàtic per als nens. Aquesta adaptació es pot allargar entre una i dues setmanes aproximadament.

ESCOLA ACONFESSIONAL

S’assumirà una postura de respecte a totes les religions i de no adoctrinament de cap d’elles en concret. Aquest és un centre obert a tota la població, per tant, es declara dedicat a la formació íntegra dels nens i nenes al marge de qualsevol ideologia o creença.

Actualment la societat ja planteja una realitat diferent i canviant dels últims anys, de manera que, el seu reflex és el de la mateixa és el de la diversitat i la multicultura, i per tant, i amb més raó, l’escola assumirà la posició respectuosa abans esmentada.

VALORS

Família i escola hem d’estar plenament convençuts de la nostra funció educadora i, conseqüentment, intentar portar-la a terme cada dia. Els valors només es transmeten amb les actituds i les experiències viscudes; de la mateixa manera que la convicció educativa només és eficaç si és constant i estimulant.

L’acceptació i el reconeixement dels valors de la diversitat són indispensables per a la vida en societat. Les Escoles Bressol han d’afavorir el pluralisme intern i fomentar la tolerància i el respecte com a actituds vitals dels seus infants.

COEDUCACIÓ

Es potenciarà tot allò que impliqui la igualtat de l’home i la dona, d’una manera natural i normalitzada. D’acord amb la igualtat de drets i la no discriminació de l’activitat educativa, l’educació que s’imparteix als nens i nenes serà igual i es desenvoluparà en un marc de coeducació.

PENSAMENT CRÍTIC I HARMONIA

L’educació en un àmbit de llibertat mesurada ha de contribuir, entre d’altres factors, a fer néixer i a consolidar la necessitat i la capacitat de tenir criteri propi. El pensament lliure serà una base fonamental de la dignitat i autoestima dels alumnes al final del seu procés de maduració.

Un objectiu fonamental de l’Escola Bressol és contribuir a la formació de la personalitat dels seus infants i l’accés a la seva autonomia personal en el grau més alt possible per tal d’incorporar a la societat individus responsables, capaços d’equilibrar els interessos individuals amb els col·lectius.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200