Dijous 23 de Març de 2023
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Infància i Joventut / Escola bressol Els Esquirolets / Presentació, horaris i dades de contacte

Presentació, horaris i dades de contacte

La nostra història comença l'any 1990 quan vam obrir les portes per primera vegada. Ens acompanyeu a conèixer el món dels Esquirolets?

HISTÒRIA

Aleshores, l'escola bressol disposava de 3 classes. D'ençà de la seva inauguració hem passat per diverses ampliacions fins a arribar a l'estructura actual. A part de l'ampliació de les instal·lacions, durant tot aquest temps hem anat creixent en la concreció i definició dels nostres objectius i actualment entenem que els principals són els d'oferir un servei que afavoreixi el desenvolupament de cada infant.

Creiem que hem de vetllar en primer lloc per les necessitats d'higiene, d'alimentació i de salut, sense oblidar les necessitats afectives, socials, cognitives, motrius i emocionals que tots els infants necessiten.


HORARIS

De dilluns a divendres de 8 a 20.30h.

Dissabtes de 8 a 13.30h.

Excepte festius marcats al calendari de l’Escola Bressol


DADES DE CONTACTE

Escola Bressol Els Esquirolets

Passeig de l'Alguer, s/n

AD200 Encamp, Principat d'Andorra

Tel.: (00 376) 731 642  / Fax: (00 376) 832 209

Correu electrònic: elsesquirolets@encamp.ad


OBJECTIUS

Per obtenir resultats en el nostre objectiu, és molt important el treball conjunt amb les famílies. La nostra tasca és sempre complementària de la que els pares i altres familiars hagin decidit donar als infants.

La metodologia del nostre treball parteix de la creença que hem d'intentar  partir dels coneixements previs de l'infant per, d'aquesta manera, aconseguir que els aprenentatges que realitzi siguin realment significatius per a ell.

També volem promoure l'autonomia de cada infant, sempre dins de les seves possibilitats. Per aconseguir-ho treballem tenint en compte el seu nivell de desenvolupament. Tot això ho fem dins d'un clima afectiu adequat, càlid i acollidor, però sense renunciar a què els infants vagin adquirint normes i pautes de comportament quotidià, tan necessàries per a la seva estructuració i coneixement del món i pel seu benestar.


EQUIP EDUCATIU

L'equip educatiu de l'Escola Bressol Els Esquirolets està format per personal educatiu responsable i personal educatiu auxiliar que gaudeixen de la titulació o certificació acadèmica requerida segons el Reglament de Guarderies Infantils. La Direcció de l'escola, per la seva part, s'ocupa dels aspectes organitzatius, coordina les funcions pedagògiques i s'ocupa de l'atenció i la comunicació amb els pares.

Cada grup o classe fa el seguiment diari dels infants, es preocupa del seu correcte desenvolupament, col·labora en la seva formació integral i realitza tasques educatives comunicant-les als pares.


INSTAL·LACIONS

L'Escola Bressol Els Esquirolets es troba situada al Passeig de l'Alguer, a Encamp, en un edifici de tres plantes amb un pati amb jardí.

A la planta baixa hi trobem un espai a l'entrada per aparcar els cotxets, la recepció, la cuina, la bugaderia, el despatx de les educadores, tres aules amb els seus dormitoris i canviadors i espais exteriors.

A la primera planta trobem el despatx de Direcció, la sala de psicomotricitat, una terrassa exterior, sanitaris de minusvàlids i un magatzem-arxiu.

A la planta -1 hi ha el menjador, el vestidor i els sanitaris del personal i sanitaris per a infants.

Al mòdul adjunt, a la planta baixa i a la primera planta (les dues plantes són iguals en repartició) hi trobem tres aules (una de les quals s'utilitza com a dormitori compartit), un vestidor per al personal, i canviadors i sanitaris infantils.

La zona exterior té un pati de gespa natural i una terrassa condicionada amb cautxú de seguretat per a les èpoques de bon temps.


ACTIVITATS

Una escola activa és una escola viva, que es preocupa per fer viure als infants les tradicions que formen part de la nostra cultura, així com per apropar als infants a altres entorns que els permetin ampliar el ventall de vivències i coneixements.

Obrim l'escola a les famílies per la Festa de Fi de Curs; és un bon moment per contemplar allò que els nens han preparat amb entusiasme.

Algunes de les tradicions o festes populars que celebra l'Escola Bressol són: Nadal, la Castanyera, Carnaval, el Caga Tió...

Altres activitats, que acostumen a fer els més grans, són: tallers de cuina, titelles, excursions, sortides a locals o negocis del poble (forns de pa, granges).... amb els quals coneixen altres entorns i complementen, de manera lúdica i directa les unitats de treball que duem a terme  a l'escola.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200