Dijous 21 de Març de 2019
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Cultura / Novetats a la biblioteca / Novetats: març 2018
RSS

Novetats: març 2018

I aquest mes ens ha arribat...

 

NovetatSinopsi
BIBLIOTECA COMUNAL D'ENCAMP

Mare de llet i mel; Najat El Hachmi

Mare de llet i mel.jpg


 

Novel·la en català

A l’epíleg de La filla estrangera (2015), la narradora anunciava: «Escriuria la seva història (la història de la mare) i així podria ser jo sense ser per ella però també ser jo sense ser contra ella».

Tres anys hi ha esmerçat Najat El Hachmi a escriure la novel·la  Mare de llet i mel. Hi narra en primera persona  la vida d’una dona musulmana del Rif, la Fatima, que ja adulta, casada i mare, deixa la seva família, el poblet on ha nascut, i emigra a Catalunya sola amb la seva filla, on malda per tirar endavant.

Mare de llet i mel ens ofereix una visió exhaustiva i convincent de l’experiència de la immigració des del punt de vista d’una dona musulmana , i alhora en ofereix un fresc complet del que suposa ser dona avui dia en el món rural musulmà.

La fugitiva; Blanca Busquets

La fugitiva.jpg

Novel·la en català

La Mireia és una dona de més de noranta anys que viu sola en un pis de Barcelona. Cada vegada més esquerpa, la Mireia només s’entén bé amb la seva néta, la Sònia. Mentre escolta els sorolls del carrer i espia els llogaters del pis del costat, rememora la seva vida i tot el que ha causat que la seva filla l’eviti tant com pot i que el seu fill no li parli des de fa molts anys. Gràcies als fets que la Mireia recorda, entendrem la seva solitud i el seu recel. Amb una mica de sort, un seguit de fets inesperats podria desembolicar una vida bloquejada des de fa molt anys.

Un arbre molt alt; Jaume Coll Mariné

Un arbre molt alt.jpg

 

Poesia en català

Un arbre molt alt, format per una quarantena de poemes, va convèncer el jurat del cinquanta-cinquè Premi de Poesia Ausiàs March de Gandia (format per Maria Josep Escrivà, Rubén Luzón, Jaume Pont i Jordi Cornudella) per la potència amb què evoca el món natural i domèstic d'un racó d'Osona, per l'embranzida lírica amb què s'enfila cap a les fonts del pensament poètic, per la varietat i el rigor de la construcció formal de cadascun dels poemes i per la naturalitat convincent amb què la veu poètica assumeix els tons i les estructures de la llengua viva.

Pecado; Benjamin Black

Pecado.jpg

Novel·la en castellà - Premi RBA de novel·la policíaca 2017

«-¿Ha visto usted muchos? Asesinatos y cosas así.
Strafford esbozó una leve sonrisa.
-No hay "cosas así". El asesinato es único.»
Invierno, 1957. En la mansión de Ballyglass House el reverendo Lawless ha sido apuñalado y castrado durante la noche. El joven inspector Strafford investiga el crimen, pero pronto descubre que pocos quieren que la verdad salga a la luz. Nueva serie. Nuevo detective. Nuevo Benjamin Black.

 

La pieza 25: operación salvar la Infanta; Pilar Urbano

La pieza 25 Operación salvar a la Infanta.jpg

Periodisme d'investigació

¿La justicia es igual para todos?

Sí, es igual...para todos los iguales.

Desde la primera sensación del juez Castro al encontrar, por casualidad, una carpeta con el núcleo escandaloso del Caso Nóos, hasta sus observaciones tras el interrogatorio a la infanta Cristina: «Alteza, a mí sí me consta» y «Señora, para esto podía usted no haber venido», todo se narra con intensidad, acción y detalle en este libro, que puede leerse como una novela a pesar de no ser ficción sino realidad pura y dura.

Pactos en la oscuridad, juegos sucios de compraventa de una absolución, amenazas a un juez, estratagemas para salvar a la infanta, guerra entre togas…, nada de esto se encuentra en los 71.000 folios del sumario. Pilar Urbano, periodista incisiva y valiente, se metió en el laberinto, conversó con fiscales, defensores, policías de la UDEF, testigos, agentes tributarios, imputados. Y logró la gran exclusiva: el relato del juez Castro, en primera persona. Nos ofrece así un documento único, verdadero periodismo de investigación.

Marlène; Philippe Dijan

Marlène.jpg

Novel·la en francès

Dan et Richard, deux vétérans de l’Afghanistan et amis d’enfance, vivent dans la même ville depuis leur retour des zones de combat. Encore gravement perturbés par ce qu’ils ont vécu, ils peinent à retrouver une vie normale.
Le cas de Dan est à peu près réglé – il s'oblige à une hygiène de vie très rigoureuse, travaille assidûment ; mais celui de Richard – bagarreur, récidiviste, infidèle – semble définitivement perdu.

L’arrivée de Marlène, la belle-sœur de Richard, va redistribuer les cartes. Jusqu’à la tragédie?

Condensé dans sa forme, nerveux, Marlène est un roman tout entier tendu par la brusque fuite en avant de ses héros.

Cette chose étrange en moi; Orhan Pamuk

Cette chose étrange en moi.jpg

Novel·la en francès

Comme tant d’autres, Mevlut a quitté son village d’Anatolie pour s’installer sur les collines qui bordent Istanbul. Il y vend de la boza, cette boisson fermentée traditionnelle prisée par les Turcs.

Mais Istanbul s’étend, le raki détrône la boza, et pendant que ses amis agrandissent leurs maisons et se marient, Mevlut s’entête. Toute sa vie, il arpentera les rues comme marchand ambulant, point mobile et privilégié pour saisir un monde en transformation. Et même si ses projets de commerce n’aboutissent pas et que ses lettres d’amour ne semblent jamais parvenir à la bonne destinataire, il relèvera le défi de s’approprier cette existence qui est la sienne.

En faisant résonner les voix de Mevlut et de ses amis, Orhan Pamuk décrit l’émergence, ces cinquante dernières années, de la fascinante mégapole qu’est Istanbul. Cette «chose étrange», c’est à la fois la ville et l’amour, l’histoire poignante d’un homme déterminé à être heureux.

Fun science; Charlie McDonnell

Fun Science.jpg

Juvenil en francès

Fun science... la vie, l'univers, les poussières d'étoiles (nous !) et autres histoires passionnantes : c'est LE livre du YOUTUBEUR anglais Charlie MCDonnell qui revendique plus de 2,4 M d'abonnés sur sa chaîne scientifique. Un livre pour ceux qui sont passés à côté de l'intérêt des sciences, pour ceux qui l'aiment déjà ou pour les plus jeunes déjà passionnés!

Le narrateur, qui a actuellement 25 ans, est tombé dans la science quand il était ado... Il a décidé de partager sa passion avec le plus grand nombre en faisant des vidéos de vulgarisation qu ont vite connu un énorme succès au Royaume-Uni. Ce livre reprend en 250 pages les sujets qu'il a traités sous forme de petits films.

Les thématiques, variées se découpent en 10 chapitres: L'Univers, Le système solaire; La vie; Le corps humain; Le cerveau; La cellule; Les éléments; Les particules; La fin des temps...

L'ensemble est mis en page à la façon d'un roman graphique, avec une alternance de couleurs, de tailles de caractères, des dessins d'humour, d'autres plus explicatifs qui est en parfaite cohérence avec le ton familier avec lequel Charlie s'adresse à son lecteur.

BIBLIOTECA COMUNAL DEL PAS DE LA CASA

L'actor Lucas Bilbo; Àngel Burgas

L’actor Lucas Bilbo.jpg

Juvenil en català

Un dia, la Rut Fàbregas desapareix. Ni la família, ni els amics, ni la policia saben on buscar-la. Només Lucas Bilbo, el seu company de teatre, té una informació que calla... Quin misteri s’amaga rere aquesta desaparició? Quina relació té amb qui, anys després, es convertirà en un actor famós? Ningú no va ser conscient de la desaparició de la Rut el dia que va passar. Aquell matí havia anat a classe, però a la tarda no va aparèixer a l’assaig de teatre. L’endemà tampoc va anar a classe. Aviat els seus companys es van adonar que alguna cosa estranya passava: els professors estaven nerviosos i, a mig matí, es va presentar la policia. El rumor es va estendre com la pólvora: «La Rut Fàbregas ha desaparegut! La policia està interrogant els seus amics al despatx del director!».

Más allá del invierno; Isabel Allende

Más allá del invierno.jpg

Novel·la en castellà

"Más allá del invierno" es, probablemente, la novela más americana de la escritora afincada en San Francisco (EEUU) y una de sus historias más personales. Una obra absolutamente actual que aborda la realidad de la emigración y la identidad de la América de hoy a través de unos personajes que encuentran la esperanza en el amor y en las segundas oportunidades. Allende parte en esta novela de una cita de Albert Camus -"en medio del invierno aprendí por fin que había en mí un verano invencible"- para urdir una trama que, a ritmo de "thriller", presenta a unos personajes propios de la América de hoy que se hallan "en el más profundo invierno de sus vidas": una chilena, una joven guatemalteca ilegal y un maduro judío norteamericano. Los tres sobreviven a un terrible temporal de nieve que cae en pleno invierno sobre Nueva York.

El fin del mundo; Marta García Aller

El fin del mundo.jpg

Llibre en castellà

Igual que en el siglo XX desaparecieron imperios que parecían eternos, preceptos morales que habían durado mil años y dogmas científicos que resultaron falsos, en el XXI vamos a decir adiós a muchas de esas tecnologías, costumbres e ideas que nos rodean desde que nacimos. Y la misma suerte que corrieron los videoclubs, el fax y la URSS, la vivirán en breve muchas de las profesiones y los aparatos que nos rodean, como los volantes y el mando a distancia.  ¿Cuánto de lo que vemos se desvanecerá? Se avecina el fin de los idiomas y de las cajas registradoras. Y a medida que vamos olvidando cómo era el mundo antes de Google, desaparece la noción de privacidad, la costumbre de conversar y hasta el reloj biológico. Sin olvidar el más ambicioso de todos los avances que la ciencia espera lograr este siglo: el fin del envejecimiento. Un libro imprescindible para entender los cambios que están llegando.

Se soigner au naturel; Karin Berndl & Nici Hofer

Se soigner au naturel.jpg

Llibre en francès

Eh oui, le soin au naturel est de retour ! Nous pouvons nous soigner avec des ingrédients que nous avons à la maison, ou trouvons dans notre belle nature. Pour faire baisser la fièvre, il faut… une paire de chaussettes en laine, du vinaigre et de l'eau. Pour l'angine, un beau collier de raifort frais (autant que ce soit joli même si on est malade !). Pour – ou plutôt contre – les cauchemars : une pochette de camomille, menthe poivrée, romarin, sauge, valériane et thym, et vos nuits seront remplies de beaux rêves… La nature nous offre tout ce dont nous avons besoin pour nous soigner et prévenir les affections. Et plus les produits sont frais, meilleure sera leur efficacité.

Pour leur santé, laissez-les se salir!; Pierre Popowski

Pour leur santé, laissez-les se salir.jpg

Llibre en francès

Les dernières découvertes scientifiques ont démontré l'existence d'un lien entre la santé et les micro-organismes qui peuplent notre corps, et notamment nos intestins. Et cela est vrai chez l'adulte, mais aussi chez l'enfant ! Ce guide pratique donne des réponses aux questions que se posent tous les parents sur la santé de leurs enfants, dans l'environnement toxique actuel. De la grossesse à l'adolescence, il explique ce qu'il faut faire, ou non, pour améliorer leurs défenses immunitaires, mais également prévenir et traiter les maladies.

Origine; Dan Brown

Origine.jpg

Novel·la en francès

Robert Langdon, le célèbre professeur en symbologie, arrive au musée Guggenheim de Bilbao pour assister à la conférence d'un de ses anciens élèves, Edmond Kirsch, un éminent futurologue spécialiste des nouvelles technologies. La cérémonie s'annonce historique car Kirsch s’apprête à livrer les résultats de ses recherches qui apportent une réponse aux questions fondamentales sur l'origine et le futur de l’humanité. Mais la soirée va brusquement virer au cauchemar. Les révélations de Kirsch risquent d'être perdues à jamais. Contraint de quitter précipitamment Bilbao, Langdon s'envole pour Barcelone en compagnie d'Ambra Vidal, la directrice du musée.

Chacun son chat; Philippe Geluck

Chacun son chat.jpg

Còmic en francès

En 1986, Philippe Geluck publiait le premier album du Chat, sobrement intitulé Le Chat. Nous voilà, trente ans plus tard, au tome 21, avec sous les yeux la preuve de l'incroyable vitalité de l'auteur et de son personnage ! Le Chat est dans une forme éblouissante et nous fait rire à chaque page, même si les thématiques abordées sont parfois graves. Geluck lui-même, on le sent bien, s'émerveille de la volubilité de son héros et couche sur papier les délires métaphysiques que sa créature lui glisse à l'oreille, en un cocktail explosif et subtil.  Devenu peintre et sculpteur, Geluck il est aujourd’hui l’un des auteurs les plus populaires de l'édition francophone.

Actualment no hi ha criteris de cerca definits. Si su plau, afegiu-los utilitzant la pestanya 'criteris'.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200