Dijous 21 de Març de 2019
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Cultura / Novetats a la biblioteca / Novetats: gener 2017
RSS

Novetats: gener 2017

I aquest mes ens ha arribat...
NovetatSinopsi

Sitra Ahra; David Arrabal i María Pizarro

sitra Ahra.png

 

Recull de relats de terror acompanyats de divuit il·lustracions de la cordovesa María Pizarro i prologat per l'escriptor Juan Dios de Garduño, que ens diu 'Sitra Ahra és l'arbre que representa l'Altre Costat, l'obscuritat, la maldat del món, de l'home'.

Garduño ens explica al seu pròleg que l'obra d'Arrabal recull dotze relats de terror que portaran al lector a submergir-se en la més menyspreable misèria humana, on els homes, els fantasmes i els dimonis emanen maldat, egoisme i violència.

Perdut i altres històries de les Vall; Robert Pastor

Perdut.jpg

 

Obra que consta de 15 relats inspirats en diverses situacions ambientades al país, els nexes comuns dels quals són els canvis socials esdevinguts durant els darrers anys, com ara la irrupció de la informàtica o el canvi en la concepció de les relacions de parella.

A més, també es narra el succés d’un assassinat i una altra història que relata un procés d’alzheimer.

Wicca; Agustí Franch

wicca.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A dos metres escassos del monument, al voltant d’un foc viu que cremava amb intensitat, s’hi aplegaven la Mare i els seus cinc Fills, quatre homes i una dona, vestits amb túniques negres i una caputxa que els cobria el rostre.

El ritual havia començat puntual a tres quarts i cinc de sis, sota les estrelles d’una nit absorbent, tal i com manava el Llibre de la Força Obscura.

La resta de fidels jeien en cercle, amb les cames creuades i murmurant les paraules que la cerimònia exigia, “Satanàs, fes teus aquests fills”.

Teories del no; Eduard Sanahuja

Teories del no.png

 

Poesia.

Eduard Sanahuja ha escrit set llibres de poemes en trenta-cinc anys, la qual cosa revela que el seu procés creatiu és lent, que el poeta s’allunya de la temptativa fàcil i la banalitat i aposta per la qualitat i la veracitat del seu missatge.
Un dels mèrits indiscutibles de l’obra d’Eduard Sanahuja és la realitat de la llengua com a cosa viva, i no en va confessa que «estem desesperats / sense el llenguatge».

Panorama des d'Andorra II; Òscar Ribas Reig

Panorama II.jpg

Recull d’articles publicats al Diari d’Andorra analitzant assumptes destacats del país.

Historia de Irene; Erri de Luca

Historia de Irene.jpg

Llibre en castellà.

Este tríptico luminoso empieza con una fábula sin moraleja que podría incluirse en cualquier recopilación de mitos griegos. El personaje principal, Irene, tiene el misterio de las criaturas mágicas, y teje un hilo narrativo que se entremezcla con la voz del narrador, que mece al lector en la leyenda. Las dos historias que la siguen son conmovedores relatos sobre la naturaleza del ser humano, capaz de mostrar amistad y dignidad en circunstancias adversas, contados con el singular lenguaje evocador y muy poético que ha hecho a Erri De Luca célebre en todo el mundo.

Tormenta de nieve y aroma de almendras; Camilla Läckberg

Tormenta de nieve.jpg

Llibre en castellà.

Falta menos de una semana para Navidad. Enmarcada entre un fondo de rocas grises y un mar de hielo, con sus casitas de madera cubiertas por la nieve, Fjällbacka regala una imagen de postal. Martin Molin, el joven policía ayudante de Patrik Hedström, viaja a una isla cercana a la costa de Fjällbacka para pasar las fiestas navideñas con la adinerada familia de su novia. En medio de una fuerte tormenta, Ruben, el abuelo y patriarca de la familia, poseedor de una inmensa fortuna, muere en circunstancias extrañas. Martin percibe el sutil aroma a almendras amargas que flota en el aire, claro indicio de un envenenamiento. Inquietos e incomunicados, los invitados tendrán que esperar a que amaine la tormenta.

El libro contiene, además, cuatro relatos cortos, independientes, situados en la constelación de Fjällbacka y de sus personajes.

Operación DETOX, plan de 4 días para limpiar tu cuerpo; Shauna R. Martin

operacion detox.jpg

Llibre en castellà.

Las recetas y todos los pasos que debes seguir para limpiar tu organismo en tan solo 4 días.

Si a menudo te encuentras cansada y con poca energía, es el momento de limpiar tu cuerpo y tu mente con Operación detox.

Depurar el organismo, recuperar energías y mejorar nuestro estilo de vida nunca había sido tan fácil ni tan rápido. Mediante una dieta purificante, basada en beber zumos y comer alimentos crudos durante cuatro días, nuestro cuerpo se sentirá más joven y se verá más sano que nunca.

El libro se presenta dividido por estaciones del año, y cada uno de los capítulos incluye recetas de desayuno, comida, merienda y cena para los 4 días que dura la dieta.

¡Tu cuerpo es una máquina increíble!
Aliméntalo bien y disfruta de la energía que obtendrás a cambio.

No surtis de nit...; Eulàlia Canal i glòria Marín

No surtis de nit.jpg


Literatura juvenil.

En Max i en Joel són bessons. I malgrat això són ben diferents de caràcter. La novel·la comença una nit que en Max i en Joel surten de festa. De tornada, i amb massa beguda al cos, tenen un accident de trànsit, el Porsche descapotable que condueix en Max s’estimba i un dels dos no sobreviu.

Així comença un relat explicat des d’un punt de vista narratiu múltiple, sempre en primera persona, que permet que cadascun dels personatges que va agafant la veu narrativa ens mostri les seves motivacions i els seus actes.

No surtis de nit el món realista combina perfectament amb un món fantàstic/sobrenatural: tots dos móns corren en paral·lel i creen una atmosfera que atrapa el lector des del principi mateix del relat.

El signe prohibit; Rodrigo Muñoz Avia

El signe prohibit.jpg

Literatura infantil.

L'Aleksandra és la millor amiga del Jordi. Quan ella desapareix, el Jordi pren la decisió més difícil de la seva vida: parlar sense la lletra «a» fins que la nena torni o ell la trobi. Per això comença a investigar la misteriosa fugida de l’Aleksandra; pel que sembla, els seus orígens russos hi juguen un paper important. L’amiga ha deixat pistes per al Jordi, que semblen indicar que no se n’ha anat per voluntat pròpia.

 

Actualment no hi ha criteris de cerca definits. Si su plau, afegiu-los utilitzant la pestanya 'criteris'.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200