Dijous 21 de Març de 2019
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Cultura / Novetats a la biblioteca / Novetats: maig 2018
RSS

Novetats: maig 2018

I aquest mes ens ha arribat...

 

NovetatSinopsi
BIBLIOTECA COMUNAL D'ENCAMP

Macbeth; Jo Nesbo

jo nesbo.jpg

Novel·la en català

Macbeth és el líder del Grup Especial d’Intervenció de la policia d’una petita ciutat assetjada per la falta de feina, el crim organitzat i una potent droga distribuïda per un mafiós local anomenat Hècate. Aquest és el punt de partida de la relectura que Jo Nesbø fa del clàssic, on Macbeth i Banquo són policies del GEI a les ordres del Duncan, el Cap, Lady regenta un casino o les tres bruixes destil·len droga.

De manera brillant, l’autor posa al dia una obra que tots coneixem i ens fa vibrar de nou, ja que manté l’essència de tragèdia però hi imprimeix el seu personal toc convertint-lo en un thriller sanguinari amb petja literària. Vibrant i impactant, aquest és un Macbeth que té més clara que mai la consigna de l’ull per ull, dent per dent.

La dona que no sabia plorar; Gaspar Hernàndez

Novel·la en català

La sexòloga Daniela Costa-Pau viu el sexe de manera desacomplexada en una època en què encara és un tabú. De portes enfora és una dona amb autoestima, però alhora és freda i desdenyosa. La seva aparent seguretat amaga un misteri: mai no ha pogut plorar.

El narrador d’aquesta novel·la –un jove periodista de comarques, tímid i altament sensible, que esdevindrà el seu amant– descobrirà que rere el secret de la Daniela hi ha una història absolutament fascinant. A través del nostre narrador anirem descobrint tots els secrets de la dona que sempre ha reprimit les seves emocions.

«¿QUÈ PENSES FER AMB LA TEVA PRECIOSA, SALVATGE, ÚNICA VIDA? ».

Vuitanta-dos dies d'octubre; Josep Enric Dallerès

vuitanta-dos dies d'octubre.jpg

 

Poemes en català

Vuitanta-dos dies d’octubre és, doncs, el títol que ha quedat per al poemari en què recull les peces, reflexions en vers, que durant aquells dies el van ajudar a pair el que contemplava, un “odi cavernícola” que el feia tornar a episodis quasi esborrats de la memòria d’aquella Espanya del franquisme. Però les composicions van més enllà, ofereixen una reflexió més àmplia, sobre Europa i les seves rutes.

Paradís d'ombres; Núria Gras

paradís d'ombres.jpg

Novel·la en català

Nou de novembre. Les nou del vespre. Neva sobre el Principat d'Andorra. El batlle Tomàs Baró prepara el sopar a la cuina del seu xalet a Sispony (La Massana) amb la seva jove amant, l'Elsa Armengol, quan algú li dispara un tret al pit. El director de la policia, en ebastià Torra, encarrega el cas al seu millor home: l'inspector Frank Moix. Però el malson només haurà acabat de començar. Pocs dies després, dues víctimes més apareixeran assassinades sàdicament a l'interior de la Batllia. Moix s'adona, aleshores, que lluita contra el primer assassí en sèrie del Principat. Algú que passa comptes amb la justícia fent trontollar, de pas, un dels aluards més preuats de la societat andorrana: la seguretat.

Las hijas del capitán; María Dueñas

las hijas del capitán.jpg

Novel·la en castellà

Nueva York, 1936. La pequeña casa de comidas El Capitán arranca su andadura en la calle Catorce, uno de los enclaves de la colonia española que por entonces reside en la ciudad. La muerte accidental de su dueño, el tarambana Emilio Arenas, obliga a sus indomables hijas veinteañeras a tomar las riendas del negocio mientras en los tribunales se resuelve el cobro de una prometedora indemnización. Abatidas y acosadas por la urgente necesidad de sobrevivir, las temperamentales Victoria, Mona y Luz Arenas se abrirán paso entre rascacielos, compatriotas, adversidades y amores, decididas a convertir un sueño en realidad.

Con una lectura tan ágil y envolvente como conmovedora, Las hijas del Capitán despliega la historia de tres jóvenes españolas que se vieron obligadas a cruzar un océano, se asentaron en una urbe deslumbrante y lucharon con arrojo para encontrar su camino. Un tributo a las mujeres que resisten cuando los vientos soplan en contra y un homenaje a todos aquellos valientes que vivieron —y viven— la aventura, a menudo épica y casi siempre incierta, de la emigración.

Fariña; Nacho Carretero

Fariña.jpg

Història del narcotràfic

Coca, farlopa, perico, merca, Fariña.Nunca Galicia comercializó un producto con tanto éxito. Aunque ahora parezca una pesadilla lejana, en los años 90 el 80 por ciento de la cocaína desembarcaba en Europa por las costas gallegas. A través de testimonios directos de capos, pilotos de planeadoras, arrepentidos, jueces, policías, periodistas y madres de toxicómanos, Nacho Carretero retrata con minuciosidad este paisaje criminal. Fariña incluye, además, un repaso inédito por los clanes que siguen operando hoy en día.

Com un somni; Lucio i Meera Santoro

Com un somni.jpg

Infantil en català

Preparada per somniar? Tanca els ulls i et trobaràs volant enmig dels núvols agafada a un globus.

Podràs escollir un estel fugaç, escoltar la veu del mar o ballar en parella amb un pingüí-

Com es un somni, tot és possible!

Deixa’t inspirar per aquestes petites aventures poètiques!

Wigetta y los secretos del cuerpo humano; Vegeta777 i Willyrex

Wigeta.jpg

Infantil en castellà

La llegada a Pueblo del gigante Dante, atraído por la fama de las pizzas del restaurante Bru-Hut, va a desencadenar una sorpresa extraordinaria. El gigante ha sufrido un ataque de ira, se ha puesto a destrozarlo todo y, antes de caer desmayado, ha soltado una terrible flatulencia…

Cuando Willy, Vegetta y las mascotas, que estaban disfrutando de unas merecidas vacaciones, llegan a Pueblo, encuentran que todos sus habitantes han perdido también el conocimiento. Todos menos Ray, que tiene una ligera pista de lo que ha podido suceder. Una vez más, el equipo está dispuesto a darlo todo por ayudar a sus conciudadanos; de inmediato se verán inmersos en una fantástica aventura, con viaje incluido, esta vez con un destino muy especial: el interior del cuerpo humano.

BIBLIOTECA COMUNAL DEL PAS DE LA CASA

4 3 2 1; Paul Auster

4321.jpg

Novel·la en francès

Au commencement, rien n’y paraît. Aucun signe de désordre dans la narration, juste une énergie frénétique qui agite devant nos yeux les marottes de Paul Auster. On est en terrain connu (New York vorace et pugnace), avec des personnages familiers (en fuite et en feu), et c’est un plaisir de retrouver l’auteur en telle santé créatrice, après sept ans d’absence. Nerveux et visuel comme Martin Scorsese, bavard et désopilant comme Woody Allen, il fait les présentations : lecteur, voici Archie Ferguson, Juif d’origine russe, dont la grand-mère riait comme si elle avait des oiseaux dans la gorge, et dont le grand-père planta les dents dans une tomate en la prenant pour une pomme, lors de son arrivée à Ellis Island.

Bakhita; Veronique Olmi

Bakhita.jpg

Novel·la en francès

Elle a été enlevée à sept ans dans son village du Darfour et a connu toutes les horreurs et les souffrances de l’esclavage. Rachetée à l’adolescence par le consul d’Italie, elle découvre un pays d’inégalités, de pauvreté et d’exclusion. Affranchie à la suite d’un procès retentissant à Venise, elle entre dans les ordres et traverse le tumulte des deux guerres mondiales et du fascisme en vouant sa vie aux enfants pauvres.

Bakhita est le roman bouleversant de cette femme exceptionnelle qui fut tour à tour captive, domestique, religieuse et sainte.

La vengeance du pardon; Eric-Emmanuel Schmitt

La vengeance du pardon.jpg

Relats en francès

Quatre destins, quatre histoires où Eric-Emmanuel Schmitt, avec un redoutable sens du suspens psychologique, explore les sentiments les plus violents et les plus secrets qui gouvernent nos existences.   Comment retrouver notre part d’humanité quand la vie nous a entraîné dans l’envie, la perversion, l’indifférence et le crime ?  Le livre comporte quatre nouvelles qui traitent toutes du thème du pardon. Sans être liées, les nouvelles s’éclairent les unes les autres, selon une technique que l’auteur a utilisée dans ses précédents volumes.

Les loyautés; Delphine De Vigan

Les loyautés.jpg

Novel·la en francès

Les destins croisés de quatre personnages : Théo, enfant de parents divorcés ; Mathis, son ami, qu'il entraîne sur des terrains dangereux ; Hélène, professeure de collège à l'enfance violentée, qui s'inquiète pour Théo ; Cécile, la mère de Mathis, qui voit son équilibre familial vaciller. Une exploration des loyautés qui les unissent ou les enchaînent les uns aux autres. Trois ans après le très personnel "D'après une histoire vraie", Delphine de Vigan retrouve l'esprit de ses livres précédents. "Les loyautés" dresse le portrait de deux gamins vraiment en détresse, Théo et Mathis. Qu'en ont pensé les critiques du "Masque et la Plume"?

Titeuf. À fond le slip!; Zep

Titeuf.jpg

Còmic en francès

Les temps changent, le monde bouge, la société évolue et l’actualité ne cesse de renvoyer sur le devant de la scène des sujets complexes et fondamentaux qui laissent entrevoir un avenir incertain. Pour Titeuf et ses copains, le monde des adultes est toujours aussi étrange et nébuleux, et la perception naïve et pragmatique quils peuvent en avoir du haut de leurs dix ans est toujours aussi savoureuse. Même s’ils n’ont pas grandi d’un centimètre depuis le dernier album, dans la cour de récréation, on peut tout de même observer quelques changements. Les smartphones, les applications débiles et les réseaux sociaux ont fait leur apparition et cela donne lieu à des situations plutôt cocasses. Mais il n’y a visiblement toujours pas de remède miracle pour aider Titeuf à s’en sortir avec les filles.

Palabra de Lorca; Federico García Lorca

Palabra de Lorca.jpg

Estudi biogràfic en castellà

Podemos conocer a Federico García Lorca a través de su poesía o su teatro, una impresionante obra literaria que se ha estudiado a fondo desde que el poeta fue asesinado en 1936. Quedaba por hacer una recopilación de las numerosas entrevistas que concedió a lo largo de su vida, un conjunto que nunca se había reunido en su totalidad. Palabra de Lorca, bajo el cuidado de Rafael Inglada con la colaboración de Víctor Fernández, reúne por primera vez todas las entrevistas conocidas del poeta, incluso aquellas que se publicaron después de su muerte, tal y como fueron publicadas en las revistas y los periódicos, sin los cortes que habían sufrido algunas de ellas. El volumen se complementa con una colección de fotografías, la mayoría de ellas inéditas o de difícil acceso para los lectores del poeta.

Atlas de las constelaciones; Susanna Hislop i Hannah Waldron

Atlas de las constelaciones.jpg

Llibre en castellà

Susanna Hislop, escritora y amante de la astronomía, explora las ochenta y ocho constelaciones y nos relata sus historias de manera cautivadora y, en muchos casos, divertida. Las ilustraciones de Waldron son sorprendentes, un complemento perfecto de las deliciosas historias que nos cuenta Hislop. No se trata de un atlas en el sentido literal, sino de una exploración fascinante y gozosa del cosmos. Un libro muy atractivo y recomendable para todos aquellos a los que les interese la astronomía, el arte, la mitología, la historia…En los textos, además de repasar gran cantidad de mitos clásicos, la escritora Susanna Hislop cuenta anécdotas que son curiosas o ayudan a comprender la historia de la astronomía. Por ejemplo, cuenta que hubo un intento de cristianizar el cielo, de substituir lo pagano por santos.

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200