Diumenge 3 de Juliol de 2022
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Cultura / Festes i tradicions / Carnaval

Carnaval

La gent de la parròquia d'Encamp se sent orgullosa del seu Carnaval, una festa ininterrompuda durant quatre dies, caracteritzada per la disbauxa i la sàtira, tot seguint el lema de la festa 'Per Carnaval tot s'hi val'. I és que la fama del Carnaval d'Encamp a tot Andorra i zones veïnes li ve donada per la complicitat i sentiment amb què els encampadans senten la seva festa, i pel respecte a la tradició, fet que fa que el Carnaval d'Encamp sigui únic i singular.
Contrabandistes - 003.jpg

El judici dels Contrabandistes

14/08/2013

El Judici dels contrabandistes, tot i que és un ritual amb origen al segle XIX o a les primeres dècades del segle XX, es representa des de la dècada del 1950 a partir d'un guió escrit per Rossend Marsol 'Sícoris'. L'actuació se celebra el Diumenge de Carnaval.

El judici dels Contrabandistes - Llegir Més

Ball de l'Óssa - 003.jpg

El Ball de l'Óssa

14/08/2013

El Ball de l'Óssa d'Encamp, declarat Patrimoni Cultural Inmaterial d'Andorra, és probable que s'hagués iniciat a l'edat mitjana. Des de la dècada del 1950, aquesta representació segueix un guió escrit per Rossend Marsol 'Sícoris'. L'actuació se celebra el Dilluns de Carnaval.

El Ball de l'Óssa - Llegir Més

Operació - 001.jpg

L'operació del Carnestoltes

14/08/2013

Dimarts de Carnaval, el dia que a tot Andorra s'enterra la sardina, a Encamp s'intervé d'urgència el Rei Carnestoltes, que després d'estar penjat quatre dies a la plaça del Consell, s'intenta evitar que es mori per no haver de resignar-se a deixar enrere el Carnaval i la disbauxa.

L'operació del Carnestoltes - Llegir Més

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200