Dimarts 30 de Maig de 2023
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Cultura / Festes i tradicions / Carnaval

Carnaval

La gent de la parròquia d'Encamp se sent orgullosa del seu Carnaval, una festa ininterrompuda durant quatre dies, caracteritzada per la disbauxa i la sàtira, tot seguint el lema de la festa 'Per Carnaval tot s'hi val'. I és que la fama del Carnaval d'Encamp a tot Andorra i zones veïnes li ve donada per la complicitat i sentiment amb què els encampadans senten la seva festa, i pel respecte a la tradició, fet que fa que el Carnaval d'Encamp sigui únic i singular.
Contrabandistes - 003.jpg

El judici dels Contrabandistes

14/08/2013

El Judici dels contrabandistes, tot i que és un ritual amb origen al segle XIX o a les primeres dècades del segle XX, es representa des de la dècada del 1950 a partir d'un guió escrit per Rossend Marsol 'Sícoris'. L'actuació se celebra el Diumenge de Carnaval.

El judici dels Contrabandistes - Llegir Més

Ball de l'Óssa - 003.jpg

El Ball de l'Ossa, Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO

14/08/2013

La representació s'estima que es va iniciar a l'edat mitjana i, des de la dècada del 1950, segueix un guió escrit per Rossend Marsol 'Sícoris'. L'actuació del Ball de l'Ossa se celebra sempre durant el Dilluns de Carnaval d'Encamp.

El Ball de l'Ossa, Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO - Llegir Més

Operació - 001.jpg

L'operació del Carnestoltes

14/08/2013

Dimarts de Carnaval, el dia que a tot Andorra s'enterra la sardina, a Encamp s'intervé d'urgència el Rei Carnestoltes, que després d'estar penjat quatre dies a la plaça del Consell, s'intenta evitar que es mori per no haver de resignar-se a deixar enrere el Carnaval i la disbauxa.

L'operació del Carnestoltes - Llegir Més

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200