Divendres 1 de Juliol de 2022
Muntanyes

Activitats

Us presentem tot el ventall d'activitats que podeu realitzar a la Biblioteca Comunal d'Encamp.

 

CLUB DE LECTURA

És una trobada mensual que fomenta el lliure debat d’idees al voltant de llibres i escriptors. No es tracta de ser grans especialistes en literatura, només que ens agradi llegir de tant en tant, explicar el que llegim i què ens agrada i què no ens agrada, adquirir coneixements i intercanviar experiències.

La dinàmica és senzilla, cada mes proposem llegir un escriptor determinat, a vegades la mateixa novel·la, a vegades diferents obres d’un mateix gènere.  Així, fins el moment hem treballat l ‘escriptora Mercè Rodoreda, la novel·la policíaca, la novel·la gòtica, els llibres de l’escriptor andorrà Albert Villaró, la novel·la sobre la segona guerra mundial Vida y destino de Vassili Grossman, la poesia amb la presència d’Ester Fenoll, literatura índia, literatura japonesa, els contes de Jorge Luis Borges i el món del còmic amb Xavi Álvarez, membre de L'Associació andorrana del còmic, la il·lustració i l'animació L'ARCA.

Altres activitats que hem realitzat han estat organitzar una ruta literària a partir de la novel·la l’Ombra del vent. Ens vam apropar fins a Barcelona i vam recórrer els escenaris per on es desenvolupa la trama argumental de dit best-seller; l’assistència a xerrades d’escriptors, com per exemple la presentació del llibre de Joan Lluís Lluís, Xocolata desfeta; l’assistència a la recepció que es va fer al Palau de la Generalitat organitzada per UNESCOCAT per agrair als membres de la xarxa la seva participació en l’organització d’activitats culturals, entre d'altres.

Ens han visitat els escriptors: Lluís-Anton Baulenas, Emili Teixidor, Najat el Hachmi, Empar Moliner, Albert Villaró, Albert Salvadó, Pep Coll, Jaume Cabre, Jordi Folck, Carme Riera, Rafel Nadal, Xavier Bosch, Care Santos, Maria Barbal, Joan Peruga, Josep Dallerès i Ester Fenoll.

 

CONTACONTES

Els expliquem per trams de diferents edats. Des de nenes i nens de 0 a 3 anys, entre 3 i 6 anys i entre 6 i 10 anys. Moltes vegades, els contes són interpretats per nens que actuen disfressats segons el que explica la contacontista, i altres vegades la sala infantil s’omple d’arbres, d’edificis o fins i tot de vaixells pirata i els nens embadalits riuen, aplaudeixen i imiten sons d’animals o criden, però sempre aprenen una nova història.

En aquests contes hi podeu trobar dracs, fades, ogres, ocells, gegants, prínceps, animals que parlen, colors que van a conèixer altres colors, pedres que es transformen en maragdes, gripaus màgics, bruixes... Només us demanem que porteu una cosa: ganes de passar-ho bé!

 

DIA DE LA POESIA

Cada 21 de març organitzem un recital de poesia, des de fa dos anys amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra i amb la intervenció dels Voluntaris per la llengua.

Fins ara hi han recitat poemes Josep Enric Dallerés, Toni Gol, Ernest Farrés, Teresa Colom, Fina Obiols, Ester Fenoll, Enric Casasses, Manel Gibert, Dolors Miquel, Josep Pedrals, Laia Noguera, l’actor Francesc Anyó i el músic Borja Penalba interpretant poemes de Vicent Andrés Estellés, Mireia Calafell i la música Björt Runnars, en ambients ben diferents, com l'església de Santa Eulàlia d'Encamp, la sala Expoart i la sala del Consell del Comú d'Encamp.

 

PREMI DE NARRATIVA DE CONTES DE TERROR

Pels volts de la castanyada organitzem cada any una convocatòria de relats curts, entre 3 i 6 pàgines, ambientats en la literatura fantàstica i de terror.

Hi ha diferents categories pel relat escrit i una categoria pel relat en format àudio.

Els relats presentats es pengen a la pàgina de Facebook del Comú d'Encamp, amb la finalitat que la gent pugui llegir-se'ls i valorar-los, abans de que el jurat prengui la decisió final.

Dels contes premiats ja han sortit dos reculls publicats pel Comú d’Encamp que podeu trobar a les biblioteques andorranes.

 

TALLERS

Amb l’ajuda de monitors els nens fan tallers relacionats sovint amb les festivitats que tenen lloc durant l’any, com la castanyada, Nadal, Sant Jordi, Carnestoltes.

També realitzem tallers per aprendre a fer coses diferents, com construir cometes, fer pots de sal, taps de suro pintats, jocs de cartes, capses.

Només cal portar ganes d'aprendre noves tècniques, ser una mica manetes, i deixar volar la imaginació!

 

VISITES ESCOLARS

Totes les nenes i nens dels sistemes escolars que estudien a Encamp passen en visita organitzada, per la biblioteca.

 

Us deixem amb una GALERIA D'IMATGES

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200