Dimarts 19 de Gener de 2021
Muntanyes

Activitats

Us presentem tot el ventall d'activitats que podeu realitzar a la Biblioteca Comunal d'Encamp.

 

CLUB DE LECTURA

És una trobada mensual que fomenta el lliure debat d’idees al voltant de llibres i escriptors. No es tracta de ser grans especialistes en literatura, només que ens agradi llegir de tant en tant, explicar el que llegim i què ens agrada i què no ens agrada, adquirir coneixements i intercanviar experiències.

La dinàmica és senzilla, cada mes proposem llegir un escriptor determinat, a vegades la mateixa novel·la, a vegades diferents obres d’un mateix gènere.  Així, fins el moment hem treballat l ‘escriptora Mercè Rodoreda, la novel·la policíaca, la novel·la gòtica, els llibres de l’escriptor andorrà Albert Villaró, la novel·la sobre la segona guerra mundial Vida y destino de Vassili Grossman, la poesia amb la presència d’Ester Fenoll, literatura índia, literatura japonesa, els contes de Jorge Luis Borges i el món del còmic amb Xavi Álvarez, membre de L'Associació andorrana del còmic, la il·lustració i l'animació L'ARCA.

Altres activitats que hem realitzat han estat organitzar una ruta literària a partir de la novel·la l’Ombra del vent. Ens vam apropar fins a Barcelona i vam recórrer els escenaris per on es desenvolupa la trama argumental de dit best-seller; l’assistència a xerrades d’escriptors, com per exemple la presentació del llibre de Joan Lluís Lluís, Xocolata desfeta; l’assistència a la recepció que es va fer al Palau de la Generalitat organitzada per UNESCOCAT per agrair als membres de la xarxa la seva participació en l’organització d’activitats culturals, entre d'altres.

Ens han visitat els escriptors: Lluís-Anton Baulenas, Emili Teixidor, Najat el Hachmi, Empar Moliner, Albert Villaró, Albert Salvadó, Pep Coll, Joan Peruga, Josep Dallerès i Ester Fenoll.

 

ON ANEM DE VACANCES?

Hi ha molts llocs al món per anar a visitar, però cal saber triar. En alguns llocs hi ha conflictes, en altres animals perillosos, que ja sabem que no són els més grossos, sinó petits insectes que ens poden fer la guitza, en altres el menjar no ens agrada... Si vens a la Biblioteca Comunal d’Encamp t’informarem cada estiu de diferents destinacions i de com gaudir-ne i sortir-ne ben parat.

Parlem del lloc, de la seva història i sobretot, més que  fotografies, que també n’ensenyem, indiquem itineraris concrets, explicant anècdotes que són particulars i intransferibles i que fan que cada lloc sigui diferent segons el moment i qui l’hagi visitat. Afegim sempre un toc de realisme, mostrant objectes provinents dels llocs visitats i oferim una petita mostra gastronòmica.

 

CONTACONTES

Els expliquem per trams de diferents edats. Des de nenes i nens de 0 a 3 anys, entre 3 i 6 anys i entre 6 i 10 anys. Moltes vegades, els contes són interpretats per nens que actuen disfressats segons el que explica la contacontista, i altres vegades la sala infantil s’omple d’arbres, d’edificis o fins i tot de vaixells pirata i els nens embadalits riuen, aplaudeixen i imiten sons d’animals o criden, però sempre aprenen una nova història.

En aquests contes hi podeu trobar dracs, fades, ogres, ocells, gegants, prínceps, animals que parlen, colors que van a conèixer altres colors, pedres que es transformen en maragdes, gripaus màgics, bruixes... Només us demanem que porteu una cosa: ganes de passar-ho bé!

 

DIA DE LA POESIA

Cada 21 de març organitzem un recital de poesia, des de fa dos anys amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra i amb la intervenció dels Voluntaris per la llengua.

Fins ara hi han recitat poemes Josep Enric Dallerés, Toni Gol, Ernest Farrés, Teresa Colom, Fina Obiols, Ester Fenoll, Enric Casasses, Manel Gibert i Dolors Miquel, en ambients ben diferents, com l'església de Santa Eulàlia d'Encamp, la sala Expoart i la sala del Consell del Comú d'Encamp.

 

 

PREMI DE NARRATIVA DE CONTES DE TERROR

Pels volts de la castanyada organitzem cada any una convocatòria de relats curts, entre 3 i 6 pàgines, ambientats en la literatura fantàstica i de terror.

Hi ha diferents categories pel relat escrit i una categoria pel relat en format àudio.

Els relats presentats es pengen a la pàgina de Facebook del Comú d'Encamp, amb la finalitat que la gent pugui llegir-se'ls i valorar-los, abans de que el jurat prengui la decisió final.

 

TALLERS

Amb l’ajuda de monitors els nens fan tallers relacionats sovint amb les festivitats que tenen lloc durant l’any, com la castanyada, Nadal, Sant Jordi, Carnestoltes.

També realitzem tallers per aprendre a fer coses diferents, com construir cometes, fer pots de sal, taps de suro pintats, jocs de cartes, capses.

Només cal portar ganes d'aprendre noves tècniques, ser una mica manetes, i deixar volar la imaginació!

 

VISITES ESCOLARS

Totes les nenes i nens dels sistemes escolars que estudien a Encamp passen almenys dues vegades, en visita organitzada, per la biblioteca.

El primer cop quan tenen vuit anys per fer una visita a la biblioteca i conèixer quins serveis i activitats oferim.

El segon per explicar-los la col·lecció local, llibres d’Encamp i el registre d'autors encampadans que tenim a la biblioteca i que els infants no solen conèixer.

 

Us deixem amb una GALERIA D'IMATGES

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200