Dimecres 7 de Desembre de 2022
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Cultura / Associacions culturals / Dansa / Esbart Sant Romà

Esbart Sant Romà

L'Esbart Sant Romà es va crear l'any 1989 amb la voluntat de conrear i difondre les danses tradicionals. A partir de 1992, va derivar cap a formes més contemporànies, sense defugir la preceptiva folklòrica i tradicional. Aquesta nova identitat es va refermar gràcies a la renovació del seu repertori, integrat des d'aleshores per noves coreografies creades específicament per a l'agrupació.

 

QUI SOM?

El prestigi actual de la formació es reflecteix en les seves contínues actuacions i en la càlida acollida del públic. Destacaríem en especial l'actuació a la seu de les NACIONS UNIDES (Nova York), en motiu del 50è aniversari d'UNICEF, la participació al CONCURS INTERNACIONAL DE DANSA a Itàlia en el qual va obtenir el segon lloc en la modalitat de dansa folklòrica i el premi de la ciutat, la participació a l’Espectacle “Un País en Dansa” al TNC (Teatre Nacional de Catalunya), l'espectacle que es va oferir pel dia d'Andorra a l'auditori de CAIXA FÓRUM DE BARCELONA, l'actuació a la FIRA INTERNACIONAL DE TURISME a Barcelona, l’actuació a la UNIVERSITAT CAROLINA DE PRAGA, actuació a la cadena RTP INTERNACIONAL DE PORTUGAL durant l'emissió d’un magazine cultural, espectacle per un congrés de la OSCE (organització de seguretat i cooperació europea) davant de 200 parlamentaris europeus. Participació a la CERIMÒNIA D’OBERTURA DELS JOCS DELS PETITS ESTATS EUROPEUS sota la direcció de Hanzel Cereza de La Fura dels Baus i Actuació a la EXPO SARAGOSSA 2008. L’espectacle realitzat amb motiu de l'entrega del PREMIS RAMÓN LLULL a l’Auditori d’Ordino, juntament amb l’ONCA i COR NACIONAL DE PETITS CANTORS D’ANDORRA, dirigits per l’ESNA (ESCENA NACIONAL D’ANDORRA). A Estrasburg, per la SIGNATURA DE LA CARTA DE L'AUTONOMIA LOCAL AL CONSELL D'EUROPA. La realització de les edicions de MIMETISMES, espectacle que es realitza cada any per a l’ONG Mans Unides. I els espectacles de creació com ara, RITME, GOSSADIA, PER VÓS, VEU I DANSA I TRADDICCIÓ.

Actualment l’agrupació està formada per la secció infantil, la juvenil i el cos de dansa.

 

OBJECTIUS

  • Transmetre i ensenyar les tècniques bàsiques del moviment.
  • Fer conèixer les nostres manifestacions artístiques arreu del món i en particular al Principat d'Andorra.
  • Aconseguir que els alumnes tinguin una precisió en el moviment i una presència escènica.
  • Educar el cos interrelacionant amb el moviment: en l’espai (sentit, direcció, orientació, simetries) i en el temps (ritme, seqüències, duració).
  • Fer participar als alumnes en situacions que suposin comunicació amb els seus companys utilitzant els mitjans expressius.
  • Analitzar i explorar les possibilitats expressives del cos de cada alumne.
  • Promoure l’interès i el gust per aprendre noves habilitats motrius, per participar en activitats diverses tenint en compte les possibilitats de cadascú. Els nostres alumnes han d’aconseguir ampliar el repertori de possibilitats expressives del seu cos.
  • Promoure la desinhibició i espontaneïtat en les sessions d’improvisació.

 

CONTACTE I DIES D'ASSAIG

  • Telèfons: 00376 355986 – 00376 391046 – 00376 732700 (seu social i lloc d'inscripció) - 00376 731490
  • Dies assaig: dimarts i dimecres en funció dels grups (Sala d'activitats dirigides del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp)

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200