Dimecres 7 de Juny de 2023
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Circulació i Atenció Ciutadana / Atenció Ciutadana / Campanya 'Evitem les sancions'

Campanya 'Evitem les sancions'

Seguint alguns consells, podem evitar les sancions.

Estacionar en doble filera

Encara que pensem que només és per un moment. D'aquesta manera evitarem molèsties als cotxes aparcats correctament i contribuirem a la fluïdesa del trànsit.

Zona càrrega i descàrregaZones de càrrega i descàrrega

Si tenim el vehicle estacionat en una d'aquestes zones dificultem que es pugui fer la tasca corresponent en l'espai més adequat, és a dir, prop de la vorera, i obliguem al transportista a deixar el camió o la furgoneta a la calçada. Tot això obstaculitzant la fluïdesa de la circulació i representant un perill.

 

Llocs reservats a serveis d'urgència i seguretat

Quan es rep un avis d'emergència els vehicles han de marxar ràpidament perquè d'això en depèn l'efectivitat. I quan tornen han de trobar el lloc sense obstacles. De vegades, uns minuts poden ser decisius.

 

Vehicles abandonats indefinidament

Encara que el vehicle estigui estacionat correctament, si s'hi observa abandonament a causa del seu estat ruïnós, també es preceptiu que la grua se l'emporti. Un vehicle abandonat és una manca de respecte de cara al veïnat, i un greuge important en aquelles vies on falten llocs d'estacionament.

 

Zones vianants

Llocs estrets o llocs per girar

A vegades pensem que els altres vehicles podran girar sense dificultat. Però no tenim en compte que hi ha vehicles amb dimensions imprevisibles.

Un autobús, furgó o camió de bombers posarà en dubte les nostres estimacions.

 

 

Llocs on impossibiliti la visibilitat de senyals

Quants accidents hi han hagut per culpa d'un vehicle gros que tapava un senyal de Stop o de Cediu el pas?

 

Zona reservada al transport públic

Si els vehicles no poden efectuar les parades a les zones destinades a l'accés, els passatgers que hi pugin o en baixin poden tenir algun contra temps. En segons quines vies, els autobusos es veuran obligats a ocupar un carril de circulació i crearan aleshores problemes de circulació a la resta dels usuaris. Un autobús o un taxi estacionats de forma que ocupin totalment o parcialment un carril són un obstacle per als altres vehicles que circulen darrera.

 

voreresZones per a vianants i voreres

Cal recordar que tots caminem o passegem.

En aquest cas la grua actuarà en funció de la importància que tingui, dins de la xarxa viària bàsica, el carrer on estigui estacionat el cotxe.

 

Guals

No aparquem davant els guals. Hem de recordar que estacionant davant dels guals, podem crear indirectament un problema greu pels seus usuaris (arribar tard al lloc de treball, a una visita mèdica, etc.).

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200