Diumenge 27 de Novembre de 2022
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Higiene, Medi ambient i Agricultura / On recollim els residus? / Planta d'intercanvi de residus del Pas de la Casa

Planta d'intercanvi de residus del Pas de la Casa

El 9 de maig del 2008, el Comú d'Encamp va presentar davant dels mitjans de comunicació la primera Planta d’Intercanvi de Residus del Principat d’Andorra.

QUÈ ÉS?

La funció d’aquesta construcció és la d’emmagatzemar temporalment els residus (RSU) recol·lectats al Pas de la Casa. Gràcies a la seva construcció, 180 m2 de superfície edificada, i a la capacitat del contenidor, 20.000 kg., els camions han passat de dos viatges al dia per anar al Centre de Tractament de Residus de la Comella, a un sol viatge cada dos o tres dies.

 

QUÈ SIGNIFICA PER ALS HABITANTS DEL PAS DE LA CASA?

Per una banda s'ha reduït la despesa energètica, la contaminació atmosfèrica i les dificultats circulatòries en dies de molta afluència o de condicions atmosfèriques adverses. Per l’altra, com que els camions disposen de més temps, els habitants del Pas de la Casa veuen com, en temporades de gran afluència turística, els contenidors distribuïts per la vila es recullen entre tres i cinc vegades al dia. Aquest fet, a més, implica no haver de tenir tants contenidors a cada punt de recollida.

No s'ha pujat cap àlbum o fotografia.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200