Diumenge 27 de Novembre de 2022
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Higiene, Medi ambient i Agricultura / Patrimoni cultural i natural / Circuit d'interpretació botànic

Circuit d'interpretació botànic

Situat a la carretera de les Pardines a 1.630 metres d’alçada. Té 3 quilòmetres d’extensió sense pràcticament desnivell i uneix les Pardines amb el llac d’Engolasters.

Al llarg de la carretera de les Pardines s’han preparat 13 zones, cada una de les quals representa un hàbitat diferent.

Cada zona està senyalitzada amb el nom de l’hàbitat que representa i s’hi ha plantat algunes de les plantes més característiques de cada hàbitat. Podem observar, entre d’altres, plantes de tartera, de landes de bàlec i de neret, espècies presents en els boscos de pi negre i en els prats dalladors, així com una mostra de vegetals representatius dels medis humits.

El visitant trobarà, al túnel de les Pardines, 9 panells explicatius dels hàbitats representats i de les principals característiques i espècies presents en cada un d’ells.

A més, al llarg del camí, unes petites plaques prop de diversos arbres i arbustos, a més del dibuix de la fulla i del nom de l’espècie en qüestió, ens informaran dels usos tradicionals dels seus fruits i fusta.

Una taula d’orientació i una zona forestal pels més menuts, completen el circuit.

El Circuit d'interpretació botànic va néixer amb la voluntat de fer conèixer el nostre medi, ja que coneixent la natura la podrem preservar millor.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200