Dissabte 2 de Juliol de 2022
Muntanyes
Esteu aquí: Inici / Departaments / Cadastre / Cadastre / Creus de terme / Creus de terme La Bor / La Tosa
RSS

Creus de terme La Bor / La Tosa

En el decurs dels treballs del projecte del Cadastre, des de Casa Comuna s’ha cregut oportú identificar i fitar amb exactitud el terme entre la parròquia d’Encamp i la parròquia de Canillo a la zona coneguda per La bor i La Tosa, situada a l’extrem Nord Oest del territori encampadà, pujant per la conca del riu Valira.

Des de Casa Comuna, es tenia constància de l’existència de creus de terme d’acord amb les rodalies dels anys 1757, 1873 i 1950 efectuades per representants dels dos comuns però, dels treballs realitzats l’any 1974 per encàrrec del Consell General, les creus de referència no van ésser objecte de delimitació i fitació.

Dels estudis previs realitzats des de Casa Comuna abans d’iniciar els treballs de busqueda “in situ”, vàrem poder deduir a priori que existien com a màxim vint creus que delimitaven els termes d’Encamp i Canillo a la zona de La Bor/La Tosa, dos de les quals no s’han trobat mai.

A continuació podreu trobar un esquema representatiu de les conclusions dels estudis de les rodalies, realitzats pels tècnics comunals.

D’aquestes conclusions, els equips de camp han pogut identificar la quasi totalitat de les creus, repertoriar-les, fotografiar-les i donar-hi coordenades cartesianes. Avui Encamp ha fet un pas més en delimitar la seva parròquia. Queda camí per recórrer però amb el temps, la ciutadania disposarà d’una informació valuosa, interessant i enriquidora.

En aquest apartat podeu observar les fotografies de les creus de terme que s'han trobat fins ara. Tanmateix, si cliqueu en aquest enllaç podreu consultar l'esquema de les conclusions dels estudis de les rodalies així com un plànol topogràfic de la línia divisòria entre Encamp i Canillo a la zona de La Bor/La Tosa.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200