Dimecres 31 de Maig de 2023
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Agenda / Marató de lectura a Encamp

Marató de lectura a Encamp

T'animes a ser un dels participants del Marató de lectura? T'hi esperem!

Detalls de l'esdeveniment

Quan

24/04/2017
de 10:00 a 20:30

On

Biblioteca Comunal d'Encamp

Telèfon de contacte

Biblioteca Comunal d'Encamp, al 732 704

Assistents

Per a tots els públics

Afegeix un esdeveniment al calendari

Aprofitant que Sant Jordi és la festa del llibre i de la rosa, la Biblioteca Comunal d'Encamp ens proposa una activitat que necessitarà la vostra participació; la Marató de Lectura.

En què consisteix?

La Marató de lectura consistirà a anar llegint fragments en veu alta del llibre 'Alícia en terra de meravelles' de l'escriptor Lewis Carrol, traduïda per Josep Carner i amb dibuixos de Lola Anglada.

Quins seran els horaris?

La Marató de lectura s'allargarà des de les 10 fins a les 20.30 hores. De fet, a les 10 hores del matí començarem amb la lectura del títol del llibre en diferents llengües que es parlen a Andorra, com el català, castellà, francès, àrab, hindi, filipí, alemanys, portuguès, suec, suahili, japonès, rus...

Qui pot llegir?

És ben senzill, pot anar a llegir un fragment tota aquella persona que hi estigui interessada, que li agradin els reptes i que tingui ganes de participar. Com diu el refrany, com més serem, més riurem! A més, els infants de l'Escola Andorrana de Primera Ensenyança d'Encamp ens acompanyaran de 10 a 12 hores, i seran els primers a anar llegint fragments, que prèviament hauran preparat amb els mestres a l'escola. A partir de les 12 hores, tothom que ho desitgi està convidat a participar en aquesta innovadora iniciativa. I a la tarda ens acompanyaran els infants de l'Escola Francesa d'Encamp, que també han volgut sumar-se a la iniciativa, així com els nens i les nenes de l'Àrea de Jovent, que a més ens hauran decorat la sala amb un mural.

Quin és l'objectiu d'aquesta iniciativa?

L''objectiu és posar a l'abast de les nenes i els nens els mitjans adequats i suficients, en aquest cas utilitzant la Marató de lectura com a estratègia, per fer possible els hàbits lectors i la capacitat de gaudir de la lectura, ja que es considera que llegir és un mitjà imprescindible per a l'aprenentatge i és bàsic per accedir a la societat del coneixement. Tanmateix, la lectura és molt recomanable com una alternativa creativa d'oci, i també promou l'ús de la llengua catalana.

Per què lectura en veu alta?

Perquè facilita el desenvolupament de la percepció auditiva i la concentració, permet l'adquisició d'un vocabulari ampli i enriquidor, ajuda  a l'aprenentatge de la lectura independent i del llenguatge en general i millora la capacitat d'autoexpressió. Quan els infants aprenent vocabulari nou poden expressar les seves idees i sentiments amb més facilitat.

Algun col·laborador especial?

Cal mencionar a Diana Salas, que serà la coordinadora d'aquesta activitat, i a més de la col·laboració de les escoles d'Encamp, també hem d'agrair la presència d'alguns escriptors del país que ja ens han dit que assistiran a la iniciativa. I com no, serà d'agrair a totes aquelles persones que de forma desinteressada, s'acostin a compartir aquest repte amb nosaltres!

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200