Dilluns 4 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Agenda / Exposició 'Mirades sobre el Pas de la Casa, entre fotografia i sociologia'

Exposició 'Mirades sobre el Pas de la Casa, entre fotografia i sociologia'

Detalls de l'esdeveniment

Quan

26/11/2015 a 20:00 a
08/01/2016 a 20:00

On

Oficina de Turisme del Pas de la Casa

Telèfon de contacte

Oficina de Turisme del Pas de la Casa, al telèfon (00 376) 755 100

Assistents

Per a tots els públics.
Entrada gratuïta.

Afegeix un esdeveniment al calendari

Descobriu la quotidianitat del Pas de la Casa (Principat d’Andorra) sota la mirada del fotògraf Arno Brignon, i mitjançant l’anàlisi sociològica de les relacions  transfrontereres realitzada pel CRES (Centre de Recerca Sociològica de l’Institut d’Estudis Andorrans - IEA CRES) i amb el suport del CERTOP (Centre d’Estudi i de Recerca Treball, Organització i Poder - CERTOP UMR5044 CNRS, Tolosa - França). En aquest estudi es descriuen i s’expliquen les dinàmiques, les mobilitats i els intercanvis que es donen en l’actualitat entre ambdós països. L’anàlisi s’ha centrat en la zona d’influència fronterera entre el departament de l’Arieja i el nucli del Pas de la Casa (Parròquia d’Encamp). Aquesta te com ambició estudiar els fluxos entre el territori francès en l’àmbit estatal i el Principat d’Andorra.

La col·laboració amb el fotògraf Arno Brignon va sorgir durant el treball de camp realitzat al Pas de la Casa. La fotografia que ens exposa el fotògraf intenta reproduir una realitat submergida en la subjectivitat del seu autor.

 

Després d’una projecció i conferencia conjunta en el marc del taller “Tourisme transfrontalier et cultures dans l’Euro-région Pyrénées-Méditerranée” del 2014 (Programa de Recerca Haulmip), hem desitjat compartir el nostre treball.

Aquesta exposició us presenta el fruit d’aquest intercanvi. Aquí, la frontera entre l’art i la ciència s’ha convertit voluntàriament permeable. Mirades sobre el Pas de la Casa, que combina dues disciplines com són la fotografia i la sociologia, pretén anar més enllà dels estereotips associats al poble del Pas de la Casa, així com donar a conèixer les realitats que s'hi viuen quotidianament. A través de les fotografies podrem apropar-nos a l’emoció i a la intimitat de l’indret, i l’aproximació sociològica ens situarà en el context històric, social i econòmic actual de la vila.

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200