Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Ganyet mostra la seva original mirada dels Pirineus a l’exposició ‘atzars...’

El treball de l’artista es podrà veure en aquest espai de la casa comuna fins al proper 11 d’abril.
 Joan Ganyet mostra la seva original mirada dels Pirineus a l’exposició ‘atzars...’.

Aquest dijous es va inaugurar l’exposició atzars… a la Sala d’Exposicions del Comú d’Encamp. El treball de l’artista Joan Ganyet es podrà veure en aquest espai de la casa comuna fins al proper 11 d’abril.

La proposta de Ganyet està formada per un recull de fotografies de la regió pirenaica, “sóc un home del Pirineu, que més que una separació és una columna vertebral”, ha explicat. Les instantànies, segons ha assenyalat el fotògraf, no tracten de descobrir el paisatge, sinó de mirar-lo des d’una nova òptica, amb una nova mirada.

“Faig fotografies i les exposo per poder compartir-les i retrobar-me amb els meus amics”, ha declarat Ganyet, tot agraint al cònsol major i al Comú d’Encamp la bona acollida perquè se sentia ‘com a casa’ i la bona tasca en la preparació de l’exposició.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha ressaltat que després de la trajectòria política, Joan Ganyet, que ha estat alcalde de la Seu d’Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, s’ha dedicat a “conrear el seu esperit”, com demostren els seus treballs fotogràfics.

Josep Peralba, conseller delegat de Crèdit Andorrà, ha parlat sobre la trajectòria de Ganyet “arquitecte de professió, polític de vocació i fotògraf per passió”. Peralba també ha explicat que les imatges de Ganyet se solen prendre a primera hora del matí, al bosc, jugant amb les llums i els contrastos.

Segons l’autor, els treballs que formen part d'atzars... “són una interpretació de la natura, buscant en tot moment la naturalitat de les formes i la proximitat on  cada objecte, àdhuc el més insignificant, cada pam de natura, és una representació de l’univers”.

A l’acte d’inauguració, que ha comptat amb la presència d’una seixantena de persones, hi han assistit l’autor, Joan Ganyet, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, la consellera de Cultura i Socials, Olga Moreno, i altres membres de l’equip comunal a més del síndic general, Vicenç Mateu, l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Albert Moreno, el conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba i l’excap de Govern, Albert Pintat, entre d’altres.

Després de la inauguració s’ha fet un mos, un moment perfecte per apropar-se al treball de Ganyet i comentar amb el propi autor les imatges que formen atzars....